Bătălia de la Curcani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Desen realizat de Vali Ivan
Desen realizat de Vali Ivan

Vot cu scandal în comuna Curcani, judeţul Călăraşi. Candidatul la primărie al Alianţei Popular Creştine (APC), de 42 de ani, însoţit de patru-cinci persoane au pătruns ieri-dimineaţă în şcoală şi a trântit la pământ urnele cu buletinele de vot din trei secţii pe motiv că are loc o fraudă electorală. 

În acel moment, aproximativ 150 de oameni care aşteptau să intre în cabinele de vot s-au împărţit în două tabere, au început să se îmbrâncească şi să protesteze cerând anularea alegerilor. Pentru calmarea spiritelor, Poliţia a trimis la Curcani trei grupe de intevenţie rapidă care au identificat persoanele care au iscat tărăboiul şi l-au dus pe candidatul APC la audieri. Votarea a fost întreruptă la ora 9.00 şi reluată trei ore mai târziu. 

„În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de Legea 67/2004 - împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales,  atacul prin orice mijloace asupra localului secţiei de votare şi ruperea sigiliilor, precum şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii pu­blice", a anunţat într-un comunicat IPJ Călăraşi.

Totodată, poliţiştii precizează că nu au fost sesizate fapte de agresiune şi nu au fost înregistrate victime. Candidatul  APC a fost ridicat de poliţişti şi reţinut pentru 24 de ore. Suspectul urmează să fie prezentat parchetului şi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Un candidat s-a împuşcat, un alegător şi-a dat foc

Un candidat la funcţia de consilier local într-o comună s-a împuşcat din greşeală, în ajunul alegerilor locale, cu pistolul unui poliţist. Tragedia s-a petrecut sâmbătă seară în localitatea Băţani din judeţul Covasna. Victima, Veres Lorand, în vârstă de 43 de ani, era cap de listă al Partidului Civic Maghiar.
Potrivit primelor cercetări, candidatul i-a invitat la masă pe doi agenţi ai Poliţiei oraşului Baraolt, dintre care unul îi era prieten. La rugăminţile gazdei, poliţistul i-a dat arma din dotare, care s-a descărcat accidental. Bărbatul a fost rănit la cap, murind pe loc. Cei doi oameni ai legii sunt acum cercetaţi penal pentru ucidere din culpă, neglijenţă în serviciu şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Un alt incident care se putea încheia tragic a avut loc ieri în localitatea Petrila din judeţul Hunedoara, unde un bărbat în vârstă de 52 de ani a încercat să-şi dea foc imediat după ce a votat.

Potrivit martorilor, acesta s-a prezentat la secţia de votare de la Liceul „Constantin Brâncuşi" şi, după ce a ieşit din cabină, a început să-i ameninţe pe membrii comisiei. „Spunea că are probleme cu un teren şi că este supărat pe primar, aşa că a decis să-şi dea foc. Avea pregătit un amestec inflamabil într-o sticlă, pe care l-a turnat pe el, însă nu a mai apucat să-şi ducă planul la bun sfârşit. Pompierii au intervenit imediat şi au activat asupra lui un stingător", a povestit Mihai Groza, unul dintre martori.

Poliţiştii au fost alertaţi printr-un apel la 112. „Forţele de ordine au intervenit de urgenţă, iar pompierii aveau pregătite chiar şi pături îmbibate cu apă. Victima este cunoscută ca având afecţiuni psihice", a spus Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara. Bărbatul nu prezintă arsuri şi este în afara oricărui pericol. Monika Krajnik. Tiberiu Stroia

Află rezultatele alegerilor din ţară

- Scanează codul cu telefonul mobil, tableta sau ipad-ul pentru a putea afla foarte rapid şi uşor rezultatele alegerilor locale din toate judeţele României. - Pentru a încerca această opţiune, trebuie să îţi instalezi pe telefonul mobil (de exemplu un Iphone, Blackberry, HTC sau Nexus) un soft, pe care îl descarci de la adresa get.beetag.com
- Scrie apoi la comentariile articolului ce părere ai avut după ce ai încercat QR Code-ul!

info
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite