Arafat, despre certificatul COVID-19: Va fi o perioadă de tranziţie până la momentul în care va fi obligatoriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la 1 iulie, va putea fi descărcat certificatul digital COVID, necesar mai ales pentru călătoriile în străinătate  FOTO Arhivă
De la 1 iulie, va putea fi descărcat certificatul digital COVID, necesar mai ales pentru călătoriile în străinătate  FOTO Arhivă

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, a declarat, miercuri, că va exista o perioadă de tranziţie în care se va putea pleca în străinătate la fel ca şi până acum, până când va deveni obligatoriu certificatul COVID-19.

Întrebat, miercuri, de jurnalişti, cum va putea pleca în străinătate un român, de joi, când intră în vigoare certificatul COVID, dacă el încă nu îl deţine, Arafat a spus că există o perioadă de tranziţie.

„Există perioadă de tranziţie în care poate să plece aşa cum se pleca şi până acum, adică cu certificatele pe care le au cetăţenii. Este o perioadă de tranziţie până la momentul în care va fi obligatoriu”, a spus Raed Arafat, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, condiţiile pentru fiecare stat unde se doreşte să se călătorească se găsesc pe site-ul MAE.

De asemenea, documentul de vaccinare din România, testul sau faptul că s-a trecut prin boală rămân valabile în această perioadă de tranziţie, la fel ca şi până acum.

Reamintim că certificatul va putea fi descărcat de la 1 iulie de pe platforma pusă la punct de STS şi ca va fi disponibilă la adresa: certificat-covid.gov.ro.

Totodată, potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, pentru persoanele care nu au acces la internet, cum s-a procedat şi la programare la vaccinare, va exista posibilitatea ca aceste certificate să poată fi descărcate fizic în două feluri: fie cu ajutorul medicului de familie, fie cu ajutorul direcţiei de sănătate publică din judeţul aferent.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite