Altar de flori şi lumânări pentru românca din Italia, spulberată pe trecerea de pietoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ucisaitalia1 l'Arena
ucisaitalia1 l'Arena

Altar de flori şi lumânări pe strada Esperanto din Verona, în Italia, acolo unde, joi după-amiază, o tânără româncă a fost lovită pe trecerea de pietoni, iar medicii nu au mai putut să o salveze. Cristina Andrieş mergea să îşi ia fiica de la şcoală.

"Am văzut-o pe Cristina murind sub ochii mei. Nu voi putea să scot vreodată acele imagini din minte. Ce s-a întâmplat este mult prea dureros", a declarat prietena româncei pentru publicaţia L'Arena, conform observatornews.ro.

Cristina Andrieş, o femeie de 39 de ani din comuna Sagna, judeţul Neamţ, este ultima victimă din lunga serie de tragedii în care au fost implicaţi românii plecaţi să-şi găsească un rost prin străinătate. Ea a decedat la sfârşitul săptămânii trecute, într-un accident petrecut în oraşul italian Verona. 

Pe data de 22 aprilie, în jurul orei 15.30, mergea să-şi ia acasă fiica de 10 ani de la şcoală, dar exact când traversa regulamentar o stradă, via dell'Esperanto, pe trecerea de pietoni semnalizată corespunzător, a fost spulberată de şoferul de 38 de ani al unui autoturism, care nu a observat-o la timp pentru a evita impactul. 

La scurt timp după accident un echipaj de prim-ajutor a sosit la faţa locului, româncei i-a fost acordată asistenţă medicală timp de 45 de minute, a fost stablizată şi transportată la Spitalul Borgo Trento. Din păcate, starea victimei era foarte gravă, decesul cinsemnându-se la puţin timp după ce a ajuns la unitatea sanitară.

Iniţial, presa italiană a anunţat că fetiţa se afla cu mama ei de mână, în momentul accidentului. Ulterior, s-a stabilit că românca era în drum spre şcoală când s-a produs tragedia. „Românca de 39 de ani traversa strada pe trecerea pentru pietoni aflată în apropierea şcolii Ariosto, de unde urma să îşi ia fiica de 10 ani de la cursuri, când o maşină Suzuki Swift, condusă de un tânăr de 38 de ani, a lovit-o în plin“, a consemnat Veronasera.it. 

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite