A început procesul de imunizare în instituţiile şcolare. Cum se pot vaccina liceenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de clasa a 12-a s-au
vaccinat pentru a evita carantina la BAC
Elevii de clasa a 12-a s-au vaccinat pentru a evita carantina la BAC

Autorităţile au dat startul vaccinării şi în licee pentru a accelera campania de imunizare deoarece până în prezent, doar 10% din totalul elevilor cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani s-au vaccinat. Elevii unui colegiu din Deva, şi-au arătat entuziasmul şi au făcut primul pas spre imunizare. Aceştia s-au vaccinat chiar la ieşirea din sălile de clasă.

Zeci de elevi ai Colegiului Naţional Decebal s-au strâns la punctul de vaccinare amenajat în incinta unităţii şcolare. Prima dată au trecut pe la triaj şi au răspuns întrebărilor medicilor care le-au dat apoi acordul pentru a se imuniza.

„Elevii claselor a 12-a să ştiţi că s-au vaccinat într-un procent foarte mare. Au luat în considerare faptul că, înaintea examenului de bacalaureat, ei pot să facă şi rapelul. Dacă părinţi ai acestor copii se îmbolnăvesc, atunci ei sunt feriţi, nu vor mai fi carantinaţi”, a precizat directorul Colegiului Naţional Deva, Florin Ilieş.

Tinerii au conştientizat importanţa vaccinării pentru a învinge boala şi pentru a putea reveni la normalitate. Solidaritatea este principalul motiv pentru care elevii au ales imunizarea. 

„Să dăm un exemplu. Pentru că toată lumea vrea să ajungă la normalitate până la urmă. Şi eu vreau să pot să merg să joc fotbal, să revenim la şcoală, şi e un pas foarte bun”, a răspuns un elev când a fost întrebat de ce s-a vaccinat.

Joena (Joina) şi Henning îşi doresc să devină profesori şi au venit din Germania la Deva pentru un an de practică. Au fost încântaţi că au reuşit să se vaccineze în România, procesul de vaccinare făcându-se în funcţie de vârstă, iar tinerii nu au acces momentan la imunizare.

A fost o oportunitate grozavă, pentru că şi eu lucrez cu elevii. Sunt foarte bucuros că am reuşit în sfârşit să mă vaccinez. A trecut mult timp în care viaţa a fost dată peste cap, iar acum sunt fericit că vom avea posibilitatea să fim din nou liberi”, a spus Henning Burghoff, asistent de limba germană.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite