Un deputat AUR a declarat că a trăit anul trecut din alocaţia copiilor şi câştiguri la loto. Ce justificări aduce

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Ciubuc a declarat că a trăit în 2020 doar cu alocaţia copiilor, ca venit constant. FOTO: Facebook/ Ciprian Ciubuc
Ciprian Ciubuc a declarat că a trăit în 2020 doar cu alocaţia copiilor, ca venit constant. FOTO: Facebook/ Ciprian Ciubuc

Ciprian Ciubuc, deputat AUR, a avut anul trecut cele mai modeste venituri dintre toţi parlamentarii, conform declaraţiei sale de avere. Acesta susţine că singurul venit constant încasat anul trecut a fost alocaţia de stat a celor doi copii ai săi, de 4.440 de lei, la care s-a adăugat o chirie agricolă de 980 de lei şi un câştig la loto de 1.500 de lei.

Conform declaraţiei de avere, deputatul AUR ar fi trăit, împreună cu familia sa, cu doar 5 lei pe zi, informează Digi24. Chestionat de jurnalişti în această privinţă, Ciprian Ciubuc a transmis: „Nu ştiu ce calcule aţi făcut dumneavoastră”. Acesta a adăugat că declaraţia de avere este incompletă şi că urmează să o completeze.

Întrebat cum a reuşit să trăiască cu aceste sume, parlamentarul a precizat că mai are două case la Chişinău, pe care le închiriază şi susţine că a mai încasat dividende de la o firmă pe care o deţine, însă nu a trecut aceste venituri în declaraţia de avere.

„Am fost singurul asociat în această firmă, nu am avut angajaţi şi conform legii nu este obligatoriu să prezinţi un raport contabil, aşa ni s-a spus”, s-a justificat deputatul.

Ciprian Ciubuc a negat atunci când jurnaliştii i-au transmis că în 2020 a trăit doar cu alocaţia copiilor, conform declaraţiei de avere. Acesta susţine că motivul pentru care nu a trecut şi dividentele în declaraţia de avere este „pentru că nu era gata bilanţul contabil”.

Ulterior, deputatul AUR a declarat că anul trecut a încasat 7.386 lei de la firma sa, ca dividente, ceea ce înseamnă că, împreună cu familia, s-au întreţinut cu 600 lei pe lună.

„Da, şi mai am venituri pe care nu le-am declarat, de la cele două case pe care le închiriez. O să completez declaraţia de avere”, a spus Ciubuc. 

Nu în ultimul rând, pe lângă sumele încasate din închirierea caselor sale, şi-a amintit că îl ajută şi tatăl cu sume de bani, periodic. Nici acestea nu apar în declaraţiile depuse la Parlament.

Din toată discuţia purtată cu deputatul AUR reiese că singurul venit constant şi la vedere a fost alocaţia copiilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite