Surse. Ludovic Orban e dispus să renunţe la Dan Cristian Popescu pentru o alianţă cu USR-PLUS. Discuţie decisivă cu Barna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PNL Ludovic Orban ar fi dispus să renunţe la Dan Cristian Popescu (candidatul PNL la Sectorul 2) pentru a parafa o înţelegere cu Alianţa USR-PLUS în Capitală, susţin surse din conducerea PNL pentru Adevărul. Obiectivul lui Orban este ”eliberarea Capitalei din ghearele PSD”. De asemenea, Ludovic Orban va înlocui şi candidatul PNL la Sectorul 5. Dan Barna şi Ludovic Orban vor avea astăzi o nouă rundă de negocieri.

La Sectorul 1 va candida Clotilde Armand ( USR), în condiţiile în care PNL nu are un candidat mai puternic. Clotilde Armand are şanse mari să-l învingă pe Dan Tudorache (PSD), mai ales cu sprijinul liberalilor. 

La Sectorul 2, PNL ar urma să-l susţină pe Radu Mihaiu, candidatul USR, unul dintre apropiaţii lui Dan Barna. Problema rămâne Dan Cristian Popescu, care în lipsa sprijinului PNL ar putea intra în cursa electorală independent sau pe listele PSD. Dan Cristian Popescu susţine că are prima şansă la primărie indiferent pe listele cărui partid va candida. În schimb, USR crede că poate fi învins de un candidat comun şi curat al dreptei. 

La Sectorul 3, PNL încă nu are candidat, dar discuţia e oricum fără miză, în condiţiile în care Robert Negoiţă e cotat la peste 60% în sondaje. Problema e Ana Ciceală, candidatul USR, care nu vrea să se retragă. Ana Ciceală face parte din tabără lui Nicuşor Dan, deci se numără printre opozanţii lui Dan Barna în USR. 

La Sectorul 4 ar putea candida Simona Spătaru (PLUS), însă fără mari şanse în faţa primarului PSD în funcţie Daniel Băluţă. Problema e ca PLUS să accepte candidatura de sacrificiu de la Sectorul 4. Dacian Cioloş şi-ar dori Sectorul 5 pentru Alexandru Dimitriu, o primărie care poate fi câştigată, susţin sursele citate. 

La Sectorul 5, Ludovic Orban este dispus să-l retragă pe Dan Croitoru, candidatul pe care USR -PLUS nu-l acceptă pentru că nu întruneşte criteriile de integritate. Croitoru a fost viceprimar al Sectorului 5 în epoca Vanghelie. Ludovic Orban îl va arunca în luptă pe Cristian Băcanu, liderul filialei PNL Sector 5, secretar de stat în Ministerul Justiţiei. Liberalii cred că pot câştiga Sectorul 5 ajutaţi indirect de Cristian Popescu Piedone, candidatul lui Dan Voiculescu, care va rupe din voturile primarului PSD Daniel Florea. probelma e PLUS, care ar trebui să renunţe la Alexandru Dimitriu, asociat cu Gheorghe Piperea într-o firmă de avocatură. 

La Sectorul 6 va candida Ciprian Ciucu din partea PNL, care-l poate învinge pe Gabriel Mutu dacă va fi susţinut de toate partidele de dreapta. Problema e PMP, care-l va arunca în luptă pe Ştefan Florescu, în condiţiile în care liberalii au refuzat să bată palma în Capitală cu partidul fondat de Traian Băsescu. 

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a explicat, la Adevărul Live, în ce condiţii va candida la Primăria Capitalei. Fostul preşedinte a explicat de ce nu va accepta ca PMP să fie batjocorit de PNL şi USR. Traian Băsescu spune că e gata să intre în cursă, fiind convins că partidul său va lua peste 10%. ”Niciodată nu am plecat ca favorit şi mereu am câştigat. Cu Firea şi cu Ponta mi-aş dori din tot sufletul o confruntare”, spune Băsescu.

Negocierile dintre PNL şi PMP au eşuat. Partidul condus de Eugen Tomac a cerut liste comune cu PNL pentru consiliile de sector, însă libralii au refuzat. ”Ne-au subestimat şi ne-au tratat cu aroganţă”, susţin surse din conducerea PMP pentru Adevărul. Prin urmare, PMP va avea candidat propriu la sectoare, dar şi la primăria generală, deci calculele se complică pentru Nicuşor Dan. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite