Senatorii PSD au părăsit din nou sala de plen. Ce i-a nemulţumit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatul României FOTO: Inquam Photos/ George Călin
Senatul României FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Social-democraţii au părăsit din nou sala de plen a Senatului, nemulţumirea fiind tot procedura de vot mixt- pe tabletă şi telefonic. Senatorii PSD au acţionat la fel şi în plenul de lunea trecută.

„Este evident că electoratul, că oamenii de acasă, care sunt forţaţi să meargă la muncă indiferent de condiţiile pandemice, se pot gândi că parlamentarii lor iubiţi, distinşii lor parlamentari pot fi ori cu picioarele pe pereţii dormitorului, ori la plajă când sunt sunaţi cu telefonul, care este telefon fără imagine. În consecinţă, în acest moment, revenim cu aceeaşi decizie pe care am avut-o şi data trecută, până la decizia de a avea un vot pe tablete exclusiv, grupul senatorial al PSD părăseşte sala de plen şi nu participă la acest vot”, a explicat liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, în plenul de marţi.

Pe de altă parte, liderul senatorilor PNL, Virgil Guran, a precizat că procedura de vot a fost stabilită prin consens cu toţi liderii grupurilor parlamentare, iar prezenţa fizică a tuturor senatorilor are loc numai când votul este exprimat prin buletine sau cu bile.

Pe 29 martie, senatorii PSD şi AUR s-au retras din plen la reexaminarea legii privind respingerea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 166/2020 pentru modificarea Legii 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică. Votul urma să fie reluat la următoarea şedinţă a Senatului, însă şi de această dată social-democraţii au ieşit din sală, motivul fiind tot procedura de vot mixt - telefonic şi pe tabletă.

Vicepreşedinta Senatului Alina Gorghiu a atras atenţia că PSD a reluat, în legislatura trecută, votul pe toate „inepţiile” de legi până când acestea au trecut şi astfel nu ar trebui să fie acum nemulţumiţi de procedură.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite