Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, vizită la Cernăuţi în contextul războiului din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Cârciu FOTO Facebook
Gheorghe Cârciu FOTO Facebook

Secretarul de stat Gheorghe Cârciu va efectua, alături de reprezentanţii Departamentului pentru Românii de Pretutindeni o vizită de lucru în regiunea Cernăuţi, Ucraina, în perioada 7-9 mai, a informat Guvernul României. Pe agena: întrevederi cu autorităţile locale şi regionale, ai mediului asociativ românesc, dar şi cu reprezentanţii mass-media de limba română şi ai clerului.

Potrivit unei informări a Executivului, „secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, va efectua prima vizită de lucru de la preluarea mandatului în Ucraina, regiunea Cernăuţi”. 

„Având în vedere contextul geopolitic actual şi interesul pe care statul român îl acordă susţinerii drepturilor etnicilor români din vecinătatea ţării, sprijinirea comunităţii româneşti din Ucraina este prioritară pe agenda Departamentului pentru Românii de Pretutindeni”, transmite sursa citată. 

Potrivit sursei citate, „agenda vizitei va cuprinde întrevederi cu reprezentanţii autorităţilor locale şi regionale, ai mediului asociativ românesc, dar şi cu reprezentanţi ai mass-media de limba română şi ai clerului”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite