Roberta Anastase: „Ponta nu are soluţii şi are nevoie de PDL“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta şi vicepreşedintele PDL, Roberta Anastase FOTO Arhiva Adevărul
Premierul Victor Ponta şi vicepreşedintele PDL, Roberta Anastase FOTO Arhiva Adevărul

Vicepreşedintele PDL, Roberta Anastase, a declarat miercuri că premierul Victor Ponta are nevoie de dialog cu PDL pentru că nu are soluţii la problemele economice ale ţării, precizând că există multe suspiciuni privind invitaţia lansată de premier.

„Iată că nu are soluţii şi iată că are nevoie de un dialog cu PDL-ul. Nu vrem în schimb să facem poze cu domnul Ponta, vrem să înţelegem că oamenii au nevoie de îmbunătăţire în viaţa lor şi nu în ultimul rând să sesizăm un lucru extrem de grav care se întâmplă în plan economic, un blocaj care duce la închiderea firmelor“, a precizat Anastase.

Fostul şef al Camerei Deputaţilor a dezvălui că în PDL există suspiciuni privind invitaţia premierului care vine în contextul în care Ovidiu Silaghi, propunerea PNL la Ministerul Transporturilor, este cercetat de DNA.

„Sigur, avem o serie întreagă de semne de întrebare. Vreau să vă spun că propunerile cu caracter economic au îmbrăcat forma unei propuneri legislative pe care noi am propus-o la Parlament acum două luni, iar Victor Ponta nu s-a arătat interesat de acest subiect. Brusc i-a venit interesul în momentul în care avea o zi grea, foarte grea; al doisprezecelea, dacă nu mă înşel, sau chiar al treisprezecelea ministru cu probleme cu justiţia pleca din guvernul său, acesta din urmă chiar înainte de a intra pentru a doua oară, pentru că vă reamintesc faptul că domnul Silaghi a fost ministru în guvernul Ponta. Deci există o serie de suspiciuni în ceea ce-l priveşte pe domnul Ponta că a încercat să acopere subiectul legat de domnul Silaghi, ieşind să-şi arate o mare disponibilitate de dialog politic“, a fost comentariul făcut de Roberta Anastase.

Roberta Anastase a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, că PDL va discuta, luni, în Biroul Permanent al partidului, despre propunerea făcută de premierul Victor Ponta de a discuta cu PDL pe tema măsurilor economice propuse de această formaţiune politică.

Premierul Victor Ponta a adresat în numele USL o invitaţie la dialog grupului parlamentar PDL, precizând că acest apel vine în contextul unui nou tip de guvernare, cu mai mult dialog şi mai puţină încrâncenare.

„Am adresat in numele USL o invitatie la dialog si grupului parlamentar al PDL, sa discutam despre bugetul pentru 2014 si despre acordul cu FMI. Vreau sa mergem toti in fata Parlamentului pentru a prezenta propunerea de acord cu FMI. Fiecare dintre grupurile politice trebuie sa o cunoasca si, in final, sa spuna daca este sau nu de acord.“, a mai adăugat Ponta.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite