Robert Sighiartău: PNL îl susţine pe Manfred Weber pentru preşedinţia Comisiei Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Sighiartău, secretar general al PNL. FOTO Dorin Constanda
Robert Sighiartău, secretar general al PNL. FOTO Dorin Constanda

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a anunţat că formaţiunea din care face parte îl susţine pe Manfred Weber, lider al europarlamentarilor PPE, în cursa internă a popularilor europeni privind postura de candidat pentru preşedinţia Comisiei Europene.

„PNL îl susţine pe Manfred Weber (CSU) în postura de candidat al PPE pentru preşedinţia Comisiei Europene.

Lider al grupului PPE din Parlamentul European, dl. Weber este cea mai bună alegere pentru şefia executivului european pentru că este promotorul valorilor solide şi clasice, tradiţionale ale democraţiei europene. Aceste valori sunt opuse atât autoritarismelor de orice fel, cât şi derapajelor ultranaţionaliste, eurosceptice şi, nu în ultimul rând, exceselor neomarxiste şi progresiste“, a anunţat secretarul general al PNL, Robert Sighiartău. 

Liberalul dă mai multe motive pentru care PNL merge alături de Manfred Weber. „Manfred Weber şi-a enunţat din start un obiectiv major al candidaturii: «Europa are nevoie de un nou început şi de mai multă democraţie. Nu mai putem continua aşa cum este acum în UE. Voi ajuta la întoarcerea Europei către oameni şi restabilirea legăturii dintre cetăţeni şi Uniunea Europeană». Consider că succesul candidaturii lui Manfred Weber va însemna şansa promovării normalităţii, echilibrului şi raţiunii în drumul comun către o Uniune Europeană profund democratică şi reapropiată de voinţa cetăţenilor din toate statele membre. O Uniune care nu exclude, ci uneşte, include în baza dialogului şi a setului de valori care au fondat-o şi au făcut-o un proiect atât de visat şi dorit, valori deopotrivă moderne şi legate de fiecare popor. O Uniune care, pe astfel de baze, respinge extremele şi autoritarismele de orice fel şi refuză diabolizarea valorilor naţionale care sunt perfect compatibile cu modernitatea europeană de cea mai înaltă factură“, a mai declarat Sighiartău.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite