Record de înscrieri în partidul lui Cioloş. Câţi oameni au cerut să fie membri în primele 48 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alin Mituţă, unul dintre liderii „Mişcarea România Împreună“, partidul lansat vineri de Dacian Cioloş, a anunţat, pe Facebook, că peste 26.000 de persoane s-au înscris “cu nume şi prenume” pe siteul formaţiunii politice în primele două zile după lansarea oficială. Din cei 26.000, peste 16.000 au cerut să fie membri de partid cu acte.

„La 48 de ore de la anunţarea noului partid, 26 012 persoane s-au înscris “cu nume şi prenume” pe siteul nostru ca susţinători ai RO+. Dintre aceştia, 16 036 au cerut să fie membri de îndată ce RO+ va primi confirmarea de înregistrare din partea Tribunalului Bucureşti. 16 mii de oameni în 48h care vor să fie membri ai unui partid politic. Pentru mine e incredibil. Politica nu mai e mocirlă. E despre noi, împreună“, a scris Alin Mituţă, pe Facebook, duminică la amiază. 

Alin Mituţă a fost directorul de cabinet al premierului Dacian Cioloş în timpul guvenrării tehnocrate. Ulterior, Mituţă a devenit director executiv al Asociaţiei România 100, platforma civică lansată de Dacian Cioloş alături de alţi miniştri tehnocraţi. 

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat, vineri, noul partid, denumit Mişcarea România Împreună. Acesta a anunţat că a depus documentele de înfiinţare la Tribunalul Bucureşti. Printre membrii fondatori se numără Dragoş Pîslaru, Vlad Voiculescu, Anca Dragu, Valeriu Nicolae şi Liviu Iolu.

„După un an de zile am decis că e nevoie de mai mult decât de o mişcare civică, ci şi de o asumare politică. Criza cea mai mare a societăţii e cea a valorilor. Oamenii nu mai au repere şi nu mai au încredere. Trăim momente de divizare. Din punctul nostru de vedere, acest proiect politic nu doar că trebuie să aibă la bază nişte valori pe care să construim soluţii. Obiectivul nostru este ca până la momentul efectiv al lansării să adăugăm şi soluţiile pe care le propunem pe teme mari”, a explicat Dacian Cioloş.

Unul dintre membrii fondatori, Vlad Voiculescu a vorbit şi el despre scopul noului partid, anunţând că acesta ar putea să fie mesajul «Rămâneţi în ţară, putem să construim împreună».

Citeşte şi:

Dacian Cioloş, pe Blogurile Adevărul: De ce un nou partid 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite