Rareş Bogdan: Un vot istoric la Strasbourg. Republica Moldova este susţinută să obţină statut de ţară candidată pentru aderarea la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Adevărul
Foto: Adevărul

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a transmis că joi a avut loc un vot istoric la Strasbourg, pentru că Republica Moldova este susţinută să obţină statut de ţară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, după ce parlamentarii europeni au votat aproape în unanimitate o Rezoluţie în acest sens.

„Victorie a PNL şi EPP! O rezoluţie cât o revoluţie pentru Republica Moldova. Un vot istoric azi la Strasbourg: Republica Moldova este susţinută să obţină statut de ţară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Demersurile în susţinerea Rezoluţiei făcute de Delegaţia EPP România au presupus cel mai intens efort de negociere in materie de politică externă făcut pe căi parlamentare”, a scris Rareş Bogdan, joi, pe Facebook. 

Europarlamentarul liberal a precizat că Rezoluţia, votată aproape în unanimitate de parlamentarii europeni, face referire nu doar la obţinerea statutului de ţară candidată, dar şi la accesul Republicii Moldova la Piaţa Comună şi consultanţă.

„Obiectivul Delegaţiei EPP România a fost ca Moldova sa obţină facilităţi pentru comerţ, ca produsele agricole, dar nu numai, să aibă acces, să transmitem un semnal către investitori strategici. Moldova porneşte pe un drum care va creşte nivelul de trai al cetăţenilor ei, iar pasul următor este să reducem dependenţa de gazul rusesc”, a explicat acesta.

Nu în ultimul rând, Rareş Bogdan a precizat că Republica Moldova este la fel de importantă pentru climatul de securitate european şi mondial precum Ucraina. „Mă bucur că prietenii şi colegii noştri din UE au înţeles asta. Doamna Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova, va vorbi în Parlamentul European în această lună şi urmează proiecte majore pentru fraţii noştri. Investiţii, locuri de muncă, progres. Zarurile au fost aruncate!”, a conchis liberalul. 

Plenul Parlamentului European a votat, joi, o rezoluţie în care solicită acordarea statutului de stat candidat la Uniunea ed Europeană pentru Republica Moldova. Rezoluţia, care a fost iniţiată şi negociată de eurodeputatul Siegfried Mureşan (PPE), mai prevede includerea Republicii Moldova în Piaţa unică a UE.

Vezi şi: Mureşan, despre votul prin care Rep. Moldova va fi stat candidat la UE: Rezoluţia e cel mai ambiţios document adoptat de UE privind Moldova

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite