Rafila, despre premier: Este un om norocos. Fără să atingă ţintele de vaccinare, a constatat că pandemia nu mai evoluează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Rafila FOTO Alexandru Rafila / Iulian Birzoi
Alexandru Rafila FOTO Alexandru Rafila / Iulian Birzoi

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat într-o conferinţă de presă că premierul „este un om norocos” pentru că fără să atingă ţintele asumate, a constatat că pandemia în România nu mai evoluează”. El atrage însă atenţia asupra posibilităţii ca în toamnă să fie înregistrate mai multe cazuri de covid-19 şi critică modul în care a fost realizată campania de vaccinare.

„Domnul Cîţu este un om norocos. Fără să atingă niciuna dintre ţintele asumate, a constatat că pandemia în România nu mai evoluează. Ce se va întâmpla dacă în toamnă vom înregistra un număr important de cazuri şi ne vom întoarce la restricţii pentru populaţia din România care va bloca din punct de vedere economic şi social ţara? Va exista o asumare? O responsabilitate pentru ce s-a întâmplat? Eu personal nu cred, pentru că în mod evident această flecăreală legată de vaccinare nu este un element de seriozitate şi de consecvenţă”, a declarat Rafila.

El a mai completat, că ţintele propuse de Guvern pentru campania de vaccinare nu vor fi atinse, pentru că Guvernul transmite „inconsecvenţă şi neseriositate”. 

„Dacă din punct de vedere logistic lucrurile nu pot fi reproşate, domnul doctor Gheorghiţă şi-a făcut treaba, din punct de vedere al organizării efective a campaniei, mai ales de informare şi de comunicare, de transmiterea unui sentiment de siguranţă şi de încredere în Guvern, lucrurile au fost ratate pe toate planurile şi se vede asta în momentul de faţă. Avem sub 15 mii de persoane care se vaccinează zilnic cu doza 1. Lucrul ăsta ne arată că dacă acest trend se va menţine, până la 31 decembrie maxim 7 milioane de oameni se vor vaccina. Este clar că ţintele nu au fost atinse, nici nu vor fi atinse, pentru că inconsecvenţa şi neseriozitate sunt lucrurile pe care le transmite, din nefericire, Guvernul, pentru o problemă de sănătate publică foarte serioasă. Este grotesc să te lauzi cu nerealizările şi să spui că infecţia s-a transmis datorită performanţei Guvernului sau pentru că românii s-au îmbolnăvit în număr mare. Am auzit că tot la categoria „succese” numărul de vaccinări era dublat de numărul persoanelor care trecuseră prin boală. Mi se pare o chestiune lipsită de profesionalism şi de responsabilitate”,  a mai declarat deputatul.

Guvernul Cîţu anunţase în luna mai o bornă de 5 milioane de persoane vaccinate până la data de 1 iunie. Ulterior premierul a revenit asupra declaraţiilor şi a spus că obiectivul său nu este acela de a vaccina cât mai multe perasoane, ci de a depăşi pandemia. 

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite