R. Turcan: PDL trebuie să propună o întâlnire politică la vârf pe tema modificării Constituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul democrat-liberal Raluca Turcan propune conducerii PDL organizarea unei întâlniri politice la vârf pe tema modificării Constituţiei, plecând de la premisa că, în absenţa unui consens Putere - Opoziţie, dezbaterile parlamentare pe această temă sunt simple „exerciţii sterile".

Raluca Turcan a mai arătat că „PDL trebuie să întindă mâna Opoziţiei, cu seriozitate şi fără condescendenţă, urmărind nu câştiguri politice, ci rezolvarea unei probleme".

„Invitarea Opoziţiei la discuţii pe tema modificării Constituţiei ar constitui un gest de maturitate politică de care viaţa politică românească are nevoie. Reuşita unui asemenea demers se va contabiliza în dreptul tuturor actorilor politici, la fel cum şi un eventual eşec va fi decontat de întreaga clasă politică", a mai avertizat deputatul PDL.

Turcan a pledat pentru „un dialog onest şi la vârf între toate partidele cu reprezentare parlamentară, astfel încât să se creeze un consens de principiu privind modificarea legii fundamentale". „Ca principal partid al arcului guvernamental, PDL e primul dator să încerce obţinerea acestui consens", a subliniat democrat-liberala.

În opinia deputatului PDL, „lipsa unui consens politic ar duce cu certitudine la îngroparea subiectului, chiar dacă micile dezbateri pe mize mai curând tehnice vor mai continua pentru o perioadă de timp".

„Acum e momentul ca PDL să demonstreze anvergură şi leadership, să propună ceea ce românii cu siguranţă doresc, adică solidaritate în interiorul clasei politice pe temele mari", a mai comentat Turcan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite