PSD a depus un proiect pentru amânarea ratelor la credite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis , a anunţat joi, în timpul şedinţei din Parlament, că social-democraţii au depus azi un proiect de lege pentru suspendarea până la finalul anului a ratelor la credite.

„Parlamentul dă azi un semnal extrem de important oamenilor. Mă aşteptam ca decretul privind starea de urgenţă să fie însoţit imediat şi de măsuri, astfel încât să nu se inducă panica în economie. Guvernul a întârziat să adopte măsuri. Salut faptul că Guvernul a preluat două dintre măsurile propuse de PSD: şomajul tehnic şi IMM-uri. Dar Guvernul nu a spus nimic despre plafonarea preţului la alimente. Să nu-mi spună mie cineva că preţul cartofilor de Braşov depinde de cursul euro. Nu am văzut ca Guvernul să spună ceva despre ratele românilor. Am depus azi un proiect de lege prin care suspendăm până la finalul anului ratele la credite pentru toţi românii. Nu e momentul să mai împărţim clasa politică între putere şi opoziţie”, a declarat joi Alfred Simonis.

Parlamentul votează joi, online, solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la încuviinţarea stării de urgenţă pe teritoriul României. Senatorul PSD Titus Corlăţean a propus ca, la încheierea acestei perioade, Guvernul să fie obligat să prezinte un raport cu privire la măsurile luate, iar Curtea de conturi să prezinte un raport privind modul de utilizare a banilor. Şi Avocatul Poporului va trebui să prezinte un raport.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite