Proiect de lege USR: alegerile locale să se întindă pe două zile. „Nu ne putem bate joc nici de votul românilor şi nici de sănătatea lor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florina Presadă, senator USR
Florina Presadă, senator USR

Senatoarea USR Florina Presadă a depus un proiect de lege pentru desfăşurarea alegerilor locale timp de două zile. ”Sper ca toate partidele parlamentare să înţeleagă că nu ne putem bate joc nici de votul românilor şi nici de sănătatea lor şi să adoptăm cât mai curând posibil această propunere”, susţine Presadă.

”Tocmai ce am înregistrat la Senat în calitate de primă cameră sesizată o propunere legislativă pentru desfăşurarea alegerilor locale timp de 2 zile - B427/2020. De asemenea, introduc în legea privind alegerile locale din acest an posibilitatea de a organiza suplimentar secţii de votare în construcţii temporare uşoare.

Avem nevoie de toate aceste lucruri cât mai curând pentru un vot în siguranţă pe 27 septembrie. Sunt lucruri pe care şi le doresc şi românii, aşa cum arată un sondaj recent. 63% dintre simpatizanţii tuturor partidelor şi-au exprimat interesul pentru mai multe zile de vot pentru securizarea procesului de vot în pandemie, iar 82% dintre românii cu drept de vot cer creşterea numărului secţiilor de votare, aproximativ 75% dintre simpatizanţii tuturor partidelor exprimându-şi această preferinţă.

La ora 12h00 va avea loc o şedinţă a Biroului Permanent al Senatului pentru a introduce în procedura parlamentară iniţiativele înregistrate la Senat. USR va solicita ca această propunere să fie distribuită cu celeritate la comisii pentru avize şi raport.

Sper ca toate partidele parlamentare să înţeleagă că nu ne putem bate joc nici de votul românilor şi nici de sănătatea lor şi să adoptăm cât mai curând posibil această propunere.

Iubiţi România cu ochii deschişi!”, a scris Florina Presadă pe Facebook. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite