Paul Stănescu iese la atac: „Românii trebuie să ştie câte mizerii face această guvernare toxică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Stănescu. FOTO: Inquam photos/ George Călin
Paul Stănescu. FOTO: Inquam photos/ George Călin

Paul Stănescu, secretar general al PSD, a ieşit la atac, miercuri, cu o serie de critici împotriva coaliţiei de guvernare. Printre acuzaţiile aduse Executivului se numără „lipsa de transparenţă” şi „alocările discreţionare pe fonduri politice”.

„Minciunile guvernării liberale ies, rând pe rând, la suprafaţă. Românii au fost tot timpul minţiţi cu privire la numărul şi rata infectărilor. Am atras atenţia despre această manipulare şi noi şi presa şi specialiştii. Recentul conflict dintre premierul Cîţu şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este încă o dovadă clară. Pentru prima dată de la debutul pandemiei, Voiculescu a făcut publice situaţiile testărilor, spitalizărilor şi vaccinării, defalcate pe judeţe, ceea ce l-a deranjat cumplit pe premier şi a trimis corpul de control peste el. Marile minciuni liberale din timpul pandemiei încep să iasă la suprafaţă, odată cu certurile pentru putere din coaliţie. Manipularea statisticilor este doar una dintre ele. În loc să se preocupe de gestionarea valului al treilea al pandemiei, premierul îl trage de urechi pe ministrul Sănătăţii, ca la şcoală”, a declarat Paul Stănescu, conform TheEpochTimes.

Social-democratul susţine că „lipsa de transparenţă şi alocările discreţionare de fonduri pe criterii politice" au fost motive suficiente pentru ca actuala coaliţie să nu accepte Pactul pentru Sănătate propus tuturor forţelor politice de către PSD, anul trecut în noiembrie.

„Reamintesc că una dintre cerinţele pactului propus de către noi privea 'colaborarea loială între autorităţile centrale şi cele locale, indiferent de culoarea politică a decidenţilor'. Or, tocmai asta nu au dorit liberalii. N-au vrut să fie transparenţi cu românii, cu celelalte forţe politice, inclusiv cu partenerii lor de guvernare. Acum, prin legea bugetului de stat, liberalii abuzează de poziţia lor guvernamentală şi fac o nedreptate administraţiilor conduse de primarii PSD. Vor să direcţioneze resursele doar către cele ale PNL şi USR. Profund imoral şi incorect. Românii trebuie să ştie cât de ipocriţi sunt liberalii şi câte mizerii face această guvernare toxică a minciunii. Iar noi îi vom arăta de fiecare dată cu degetul”, a transmis Paul Stănescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite