Trădare în PSD. Orlando Culea: „Demiterea lui Firea din fruntea PSD Bucureşti e o necesitate“. Cine e consilierul care schimbat tabăra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea şi Orlando Culea, pe vremea când se înţelegeau, în timpul unei şedinţe CGMB din aprilie 2017. Foto MEDIAFAX
Gabriela Firea şi Orlando Culea, pe vremea când se înţelegeau, în timpul unei şedinţe CGMB din aprilie 2017. Foto MEDIAFAX

Primarul general al Capitalei, Gabriela Fitrea, este atacat de un consilier municipal al PSD cu care făcea echipă până în urmă cu câteva luni. Orlando Culea, care prezida şedinţele Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi susţinea toate proiectele primarului general, a lansat o petiţie prin care solicită conducerii PSD organizarea de urgenţă de alegeri pentru şefia PSD Bucureşti, unde interimar este acum Firea.

Consilierul municipal din partea PSD consideră că demiterea Gabrielei Firea de la şefia organizaţiei Bucureşti este „o necesitate“.

„Această petiţie este scrisă şi semnată de mine, e iniţiativa mea prin care solicit de urgenţă conducerii PSD să organizeze alegeri la nivelul Organizaţiei PSD Bucureşti pentru schimbarea actualei conduceri, întrucât consider că este afectată imaginea partidului prin acţiunile pe care primarul general le-a întreprins (...). Eu nu sunt dispus ca partidul să deconteze aceste eşecuri", a declarat  Orlando Culea, marţi, pentru AGERPRES.

Potrivit petiţiei iniţiate de Culea, Gabriela Firea este un primar general ineficient şi fără realizări notabile, iar bucureştenii nu au votat pentru „vouchere şi concerte săptămânale“ pe bani publici, însă nu spune că a votat cot la cot pentru toate aceste proiecte controversate.  

„Demiterea doamnei Gabriela Firea nu mai este o opţiune, ci o necesitate. (...) Dragi colegi! Situaţia actuală din cadrul Organizaţiei PSD Bucureşti impune luarea unei decizii imediate în legătură cu conducerea. Trebuie să reflectăm şi să luăm atitudine. Nu s-a făcut nimic. Este grav şi ruşinos. Aceste eşecuri sunt decontate de partid. Nu este normal. Bucureştenii nu au votat pentru vouchere şi concerte săptămânale, pe bani publici. Lansez această petiţie, prin care solicit conducerii PSD organizarea urgentă de alegeri la nivelul Organizaţiei PSD Bucureşti. Schimbarea actualei conduceri este necesară pentru a putea duce la îndeplinire programul de guvernare locală pe care partidul nostru şi l-a asumat în campanie. Vă aştept, dragi colegi, să semnăm împreună această petiţie (...) pentru un management profesional la nivelul Organizaţiei PSD Bucureşti şi al Primăriei Municipiului Bucureşti! Semnaţi pentru oraşul nostru!", scrie în documentul adresat de Orlando Culea colegilor săi din PSD Bucureşti. 

Culea acuză lipsa de activitate a PSD Bucureşti. „Conducerea PSD Bucureşti a uitat să funcţioneze ca o organizaţie şi vedem mai nou pe reţelele de socializare, căci doar acolo mai funcţionează, că a devenit un instrument de promovare a paginii primarului general. Lipsa de activitate a acestei organizaţii nu face cinste Partidului Social Democrat şi nici cetăţenilor bucureşteni care au crezut în noi“, mai scrie în petiţie. 

„Mizăm pe deschiderea către cetăţeni, comunicarea şi munca în echipă. Aceste valori stau la baza Statutului Partidului Social Democrat, Statut care a fost încălcat în nenumărate rânduri de către conducerea interimară a organizaţiei de Bucureşti. Conflictele din ultima perioadă nu au ce căuta în această mare familie. Aşa cum prevede şi statutul nostru (Articolul 30 alineatul (8) - Membrii Partidului Social Democrat au obligaţia de a milita pentru păstrarea şi întărirea partidului), considerăm imperios necesară demiterea doamnei Gabriela Firea, alături de întreaga conducere a Organizaţiei PSD Bucureşti şi demararea procedurilor de organizare a alegerilor interne“, scrie în documentul iniţiat de Orlando Culea.

Iniţiatorul petiţiei, Orlando Culea este unul dintre cei care a condus şedinţele CGMB, susţinând foarte vocal proiectele Gabrielei Firea şi tăind microfonul consilierilor din opoziţie, până la apariţia problemelor dintre Gabriela Firea şi Liviu Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite