Opoziţia exclude formarea unui Guvern de uniune naţională: Izolarea lui Ponta a creat mediul propice pentru consultări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
gorghiu si blaga

Liberalii exclud varianta creării unui Guvern de Uniune Naţională care să aducă împreună dreapta şi stânga. Liderii PNL cred că marginalizarea premierului Victor Ponta a creat un context propice pentru consultări între Putere şi Opoziţie.

 „Nu s-a pus problema de aşa ceva, exclud o asemenea variantă (n.r. guvern de uniune naţională). Eu îmi doresc să văd că la masa discuţiilor mai devreme sau mai târziu vom ajunge la o deblocare a situaţiei, pentru că în momentul acesta încercăm un dialog. Mi-aş dori să putem să-l purtăm pe teme de interes public, vorbim de legea salarizării în domeniul bugetar, infrastructură“, a spus Gorghiu.

Copreşedintele PNL spune că problema disensiunilor dintre Putere şi Opoziţie era generată de Victor Ponta. „Nu ştiu dacă lucrurile vor merge în direcţia pe care noi, cei din PNL, ne-o dorim, dar vestea bună este că izolarea premierului şi a populismului de care a dat dovadă în ultima vreme a creat mediul propice pentru consultări şi dialog“, a mai spus Gorghiu.

Şi Vasile Blaga a exclus posibilitatea realizării unui guvern de uniune naţională, însă pledează pentru consens între Putere şi Opoziţie. „Tipul de consens de tip idilescian, Opoziţia să tacă, nu ar fi sănătos pentru viaţa politică românească. Există puncte de vedere de stânga şi de dreapta. Trebuie să existe o concurenţă în viaţa politică. Asta nu înseamnă că trebui să ne înjurăm şi trebuie neapărat să facem din orice o temă de măcel politic. Nu, dar consens, consens, concurenţă, concurenţă", a adăugat Blaga.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite