Nici ameninţarea COVID-19 nu le-a schimbat agenda politicienilor români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sedinta de guvern a cabinetului condus de Ludovic Orban 11 mai 2020 FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Românii nu vor vedea prea curând un tablou care să-i surprindă la aceeaşi masă pe şeful statului, pe premier şi pe politicienii Opoziţiei.

„Ar fi normal să se întâmple aşa, să vedem că toţi politicienii gândesc ceva în comun pentru viitorul economiei, al ţării în general, dar apropiatele alegeri locale, urmate de cele parlamentare îi determină să aibă propria agenda”, a afirmat jurnalistul Sebastian Zachmann miercuri la emisiunea „Ora Adevărului”, difuzată online pe canalele de Youtube şi Facebook ale cotidianului „Adevărul”. 

Zachmann a adăugat că inclusiv situaţia juridică ce va surveni între starea de urgenţă şi cea de alertă, când timp de câteva zile ţara ar urma să intre „într-o perioadă a paradoxului sau a unui tip de deşert legislativ”, se va datora inclusiv acestei dispute politice, dar şi a unei anume lipse de viziune a Executivului.

„Modul în care a plecat de la Palatul Victoria Legea pentru declararea stării de alertă şi varianta sa finală, după ce va fi trecut prin parlament, va vorbi tot despre confruntarea dintre PNL, care asigură în acest moment guvernarea, şi PSD, care e principalul partid în Legislativ. Nimic din acţiunile lor nu par să ne ofere speranţa unei colaborări pe viitor în interesul general al românilor”, a conchis Sebastian Zachmann. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite