Cseke Attila spune că Ministerul Sănătăţii nu are bani pentru salarii în decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a afirmat, miercuri seară, că 74.000 de salariaţi din sistemul medical nu au asigurat în acest moment salariul pe care ar trebui să-l primească în 15 decembrie. Ministrul afirmă că în următoarele 10-12 zile ar trebui găsite soluţii juridice, în lipsa unei rectificări bugetare.

„Pentru luna decembrie, care înseamnă salariu pentru munca desfăşurată în luna noiembrie, nu avem asigurată această sumă. Soluţiile pot fi găsite, resurse am înţeles de la Ministerul de Finanţe că există, trebuie găsită soluţia legală, juridică, prin care acest lucru se poate rezolva", a declarat, miercuri seară, la Digi 24, Cseke Attila.  

Ministrul a precizat că termenul până la care trebuie găsită soluţia este finalul lunii noiembrie, astfel încât angajaţii să îşi poată primi banii în 15 decembrie. Acesta afirmă că situaţia nu este încă gravă, dar a semnalat-o pentru a găsi soluţii în timp util: 

"Încă n-am depăşit o anumită limtă în care am intra în întârziere de plată a salariilor la 15 decembrie, dar sigur am semnalat această problemă pentru că trebuie să fim preventivi şi să nu ajungem în această situaţie", a mai spus Cseke Attila.

Ministrul a precizat că este vorba despre salariile angajaţilor de la unităţile de primire urgenţe, "medici, asistenţi care duc greul în lupta cu pandemia", dar şi al angajaţilor DSP-urilor, de cei de la Ambulanţă, de toţi rezidenţii".

„Eu am această speranţă că lucrurile se pot rezolva”, a mai declarat Cseke Attila, precizând că în următoarele 10-12 zile trebuie găsită o soluţie. Cea mai simplă ar fi rectificarea bugetară, însă pentru acest lucru este nevoie de un Guvern instalat, cu atribuţii depline.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite