Ministrul Dezvoltării, despre întâlnirea cu Iohannis: O discuţie civilizată, axată pe ceea ce avem noi de făcut la minister

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat că întrevederea cu preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost una legitimă, că şeful statului a dorit să discute cu miniştrii pentru a afla de la aceştia ce programe au, dar s-a vorbit şi despre fondurile europene.

Cseke Attila a declarat, joi seară, la B1 TV că invitaţia pentru întâlnirea dintre miniştrii şi şeful statului a venit de la premier. 

„Invitaţia a venit prin domnul prim-ministru, în primul rând. Este o discuţie legitimă, din partea preşedintelui României, de a vedea Guvernul şi miniştrii din Guvernul României, ce programe au, ce proiecte au. Suntem la început de an, avem buget anul acesta de la începutul anului, ceea ce pare o noutate după câţiva ani în care nu am avut buget la începutul anului. A fost o discuţie legată de priorităţi, absorbţia fondurilor europene, de ceea ce trebuie să facem prin PNRR”, a declarat Cseke Attila. 

Acesta a fost întrebat dacă există îngrijorări din partea preşedintelui Klaus Iohannis şi a spus doar că este vorba de o atitudine legitimă a preşedintelui. 

„E o atitudine legitimă a preşedintelui. Până la urmă preşedintele a nominalizat prim-ministrul, acesta şi-a format o echipă votată în Parlament. Nu se încheie mandatul preşedintelui prin această nominalizare a prim-ministrului desemnat şi apoi votul în Parlament, ci prin faptul că a pus un prim-ministru desemnat în persoana domnului Ciucă, practic doreşte să ştie să fie la curent cu ceea ce se întâmplă în Guvern şi ceea ce se întâmplă în ministere. E o chestiune legitimă, a fost o discuţie civilizată, echilibrată, axată pe ceea ce avem noi de făcut la Ministerul Dezvoltării”, a declarat Cseke Attila. 

Întrebat, de asemenea, dacă există îngrijorări că nu se vor obţine banii europeni, Cseke Attila a explicat că absorbţia de fonduri europene este cea mai importantă la Ministerul Dezvoltării. 

„Managementul unei situaţii pe partea publică trebuie să fie din scurt. Trebuie să urmăreşti anumite subiecte, anumite chestiuni care pot ridica anumite probleme iar absorbţia fondurilor europene este o parte foarte importantă. Eu pot să spun că şi din punctul de vedere al ministrului Dezvoltării, absorbţia fondurilor europene a fost cea mai importantă. Ese o muncă ce se vede în toate comunităţile din ţară”, a declarat ministrul Dezvoltării. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite