Macovei, despre candidatura lui Marian Munteanu: „PNL a lăsat cu totul Bucureştiul în braţele PSD”

Macovei, despre candidatura lui Marian Munteanu: „PNL a lăsat cu totul Bucureştiul în braţele PSD”

FOTO Eduard Enea

Liderul M10, Monica Macovei, consideră că, prin desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat la Primăria Capitalei, ”PNL a lăsat cu totul Bucureştiul în braţele PSD”, ea susţinând că este mai necesar ca oricând ca forţele noi să fie înţelepte şi unite.

Ştiri pe aceeaşi temă

”PNL a lăsat cu totul Bucureştiul în braţele PSD. Când susţii un candidat care trăieşte public din amintiri, dispărut ani de zile în umbra misterioasă a fostului şef al SRI, Măgureanu, care nu are nicio experienţă legată de administraţie, dar propui să conducă capitala ţării, atunci înseamnă că ai bătut palma cu PSD şi că îţi baţi joc de bucureşteni, dar şi de electoratul tău din toată ţara”, scrie Monica Macovei pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, ”este mai necesar ca oricând ca forţele noi să fie înţelepte şi unite”.

”Pentru că ne interesează şi ca în toamnă să fim o alternativă la PSD şi PNL. Am înţeles şi reacţia oamenilor care, la anunţul PNL, s-au simţit din nou trădaţi şi dispreţuiţi”, mai scrie Monica Macovei.

Marian Munteanu a fost validat, marţi seară, de BPN al PNL drept candidat la Primăria Capitalei.

Marian Munteanu este al treilea candidat propus de PNL la Primăria Capitalei, după Cristian Buşoi şi Ludovic Orban.

Marian Munteanu (53 de ani) a participat activ la Revoluţia din 1989 şi a înfiinţat, pe 23 decembrie 1989, Liga Studenţilor, organism pe care l-a condus până în 1991, când şi-a terminat studiile. A fost lideril cel mai proeminent al manifestaţiilor anticomuniste din Piaţa Universităţii ce au început în primăvara anului 1990 până la reprimarea lor brutală în iunie 1990.

Pe 13 iunie, Marian Munteanu a fost arestat, eliberat, iar pe 14 iunie a fost bătut cu bestialitate de un grup de mineri, unul dintre ei intenţionând chiar să-l decapiteze.

Pe plan politic, Munteanu a intenţionat să candideze la alegerile prezidenţiale din 2000, cu sprijinul Alianţei Naţionale, partid rezultat din fuziunea dintre PUNR şi Partidul Naţional Român, o formaţiune înfiinţată de către fostul director al SRI, Virgi Măgureanu, însă s-a despărţit la scurtă vreme de această formaţiune.

În urmă cu trei luni, Florin Zamfirescu, Marian Munteanu şi Florin Colceag au înfiinţat Grupul Pentru România (GPR). ”Obiectivul fundamental al GPR este să elaboreze un proiect de ţară pentru România care să asigure restabilirea drepturilor de proprietate a românilor asupra ţării lor şi să apere valorile identitare ale civilizaţiei româneşti. Au fost prezenţi Cezar Avramuţă, Virgil Bălăceanu, Constantin Cojocaru, Florin Colceag, Dinu Criste, Avram Fiţiu, Ion Puşcaşu şi Florin Zamfirescu. Şi-au exprimat disponibilitatea de a participa şi Dinu Giurescu, Ilie Bădescu, Dan Puric'", declara atunci Florin Zamfirescu. Potrivit acestuia, scopul grupului este ”salvarea României”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările