Liviu Avram, după temele anunţate de Iohannis pentru referendum: Mă simt înşelat. După doi ani de reflecţie, asta e tot ce a putut să scoată preşedintele?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Avram
Liviu Avram

Jurnalistul Liviu Avram critică temele anunţate de preşedintele Klaus Iohannis pentru referendumului pe Justiţie.

„Mă simt înşelat. După doi ani de reflecţie, asta e tot ce a putut să scoată preşedintele?“, susţine Liviu Avram, care a explicat temele anunţate de preşedinte:

„1. Fără amnistie şi graţiere: inutilă. Nimeni nu mai vorbeşte de aşa ceva de un an şi jumătate. Sunt mijloace mai subtile de a-i scăpa pe ticăloşi, cum ar fi reducerea pedepselor şi a termenelor de prescripţie.

2. Fără ordonanţe de urgenţă în zona infracţiunilor şi pedepselor: insuficientă. Şi dacă porcăriile în această zonă se fac nu prin OUG, ci prin lege, în Parlament, nouă la ce ne foloseşte chestia asta? Aici ai lăsat o portiţă pentru care pesediştii ar trebui să te pupe pe frunte.

3. Posibilitatea ca şi alte instituţii să atace OUG la Curtea Constituţională: iluzorie. Asta cere o modificare legislativă, pe care Parlamentul nu este obligat să o facă, întrucât referendumul este consultativ“, a scris Liviu Avram pe Facebook. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite