Lăzăroiu: ”Crin Antonescu ar putea fi un contracandidat cu șanse pentru Răzvan Ungureanu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu, consideră că actualul premier al României are mai mari șanse ca președintele PNL, Crin Antonescu, la președinția țării, în cazul în care Ungureanu va candida pentru acest post. Traian Băsescu trebuie să-și scurteze mandatul, dacă premierul va prelua cârma țării, a mai spus Lăzăroiu.

Invitat în cadrul unei emisiuni de pe România TV, fostul consilier prezidențial a spus că Ungureanu este un om foarte competent pentru a ocupa postul de șef al statului.

Întrebat dacă premierul ar primi sprijinul lui Traian Băsescu în cursa prezidențială, Lăzăroiu a declarat: "Important nu e doar să-l sprijineze Traian Băsescu, important e să fie sprijinit de un partid sau mai multe partide și să ia voturile oamenilor".

"Totul depinde de opoziție. Putem avea (alegeri) prezidențiale anticipate dacă USL e de acord să modifice Constituția repede și să scurteze mandatul președintelui la patru ani", a mai spus Lăzăroiu.

Lăzăroiu a ținut să precizeze că Traian Băsescu a declarat în urmă cu multe luni că ar fi dispus să-și modifice mandatul, scurtându-l la patru ani.

Întrebat dacă Mihai Răzvan Ungureanu ar fi un bun contracandidat pentru Crin Antonescu, fostul consilier prezidențial a declarat: "Cred că e invers. Crin Antonescu ar putea fi un contracandidat cu șanse pentru Răzvan Ungureanu”.

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), 61% dintre respondenți consideră că președintele României a luat o decizie bună când l-a înlocuit pe Emil Boc cu Mihai Răzvan Ungureanu. Aproape două treimi dintre români consideră că PDL a acționat corect când și-a schimbat miniștrii.

Aproape o treime din români au încredere în premierul Mihai Răzvan Ungureanu. Astfel, potrivit aceluiași sondaj IRES, actualul premier îl surclasează pe liderul USL, Crin Antonescu, care are o cotă de încredere de 29%. Celălalt copreședinte al Uniunii Social-Liberale este creditat de români cu 32% dintre voturi, la egalitate cu premierul.

Actualii miniștri din guvernul Ungureanu îl întrec pe șeful de cabinet: ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a fost creditat cu 38% încredere, în timp ce Cristian Diaconescu, ministrul de Externe, și Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, au primit 35%, respectiv 33% din voturi în ceea ce privește încrederea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite