Lacrimile de crocodil ale PSD la moartea Regelui Mihai al României

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD Dolj, organizaţia ale cărei toxice, descalificante embleme sunt două personaje cu tentă evidentă peremistă şi neo-bolşevică - i-am numit pe d-na Lia Olguţa Vasilescu şi pe dl. Claudiu Manda - şi-a chemat duminică membrii, simpatizanţi şi adepţii la un miting pretins în memoria Regelui Mihai.

Imaginându-şi că astfel i-ar putea păcăli şi pe cei care nu fac parte din electoratul lui captiv, că i-ar putea convinge şi pe aceştia că ar respecta o mare personalitate a istoriei naţionale  a cărei dispariţie simulează că o regretă. PSD Dolj prin mitingul pe care îl organizează astăzi nu face decât să încerce o nouă tentativă de anexare a imaginii Regelui său la butoniera sa de Gică Hau-Hau, de ins cu gânduri criminale la însăşi apartenenţa ţării la valorile europene

Trebuie să fii naiv să socoteşti drept un act cu bună credinţă  eşuată operaţiune de imagine. Pusă la cale de o organizaţie judeţeană ale cărui simboluri şi mărci de identificare  dovedesc zilnic că nu nutresc nici cea mai mică urmă de respect pentru ceea ce înseamnă democraţie.

Or, tocmai credinţa în valorile democraţiei a fost principala însuşire a personalităţii defunctului Suveran al României. Iată de ce cred că între PSD, partidul din ce în ce mai roşu, mai anti-european, mai înclinat spre gesturi autocratice, spre violenţă şi Rege se va menţine veşnic o relaţie de incompatibilitate. Degeaba încearcă organizaţia PSD Dolj să pretindă că lucrurile ar sta cu totul altfel. Degeaba încearcă să instrumentalizeze doliul după o mare figură a istoriei naţionale. Istorie pe care, după modelul comuniştilor, PSD ba a nesocotit-o, ba a schimonosit-o.

Fireşte, Regele a iertat, însă nu a şi uitat că preşedintele fondator al partidului, dl. Ion Iliescu, l-a umilit în repetate rânduri. Că i-a refuzat intrarea în ţara în care s-a născut, că i-a blocat acordarea vizitei, că i-a pus tot felul de condiţii inacceptabile pentru a-i acorda dreptul de a se reculege la mormintele strămoşilor, că l-a fugărit pe autostradă şi că i-a cerut să părăsească ţara pe care a condus-o şi a salvat-o de la dezastrul ce l-ar fi putut aduce continuarea unei alianţe cu Germania lui Hitler. Dacă Transilvania este astăzi pe mai departe parte a României, dacă în 2018 vom putea sărbători Centenarul actului istoric de la 1 Decembrie, atunci trebuie să îi fim recunoscători memoriei Suveranului. 

Regele a iertat, însă nu cred să fi uitat vreodată ofensa adusă, la începutul anilor ’90, Majestăţii Sale, Regina Ana, de unul dintre foştii preşedinţi ai Senatului României şi preşedinte al PDSR-ului, un ins pe nume Oliviu Gherman. Fost profesor universitar la Facultatea de Fizică de la chiar Universitatea din Bănie.

Se păcălesc profund cei care tot repetă că după anul 2000, între Rege pe de o parte, şi Ion Iliescu şi PSD, pe de alta, s-ar fi produs vreo reconciliere. Vreo împăcare istorică. Fiind toată viaţa, aşa după cum spunea undeva Regina Ana, un om al datoriei, Regele a trecut peste ofense, a înţeles importanţa momentului şi Regele şi-a pus în serviciul ţării întreaga lui putere de muncă, imensul respect de care se bucura în marile capitale ale Lumii. Totul din dorinţa de a grăbi integrarea euro-atlantică a României. A făcut-o în vremea când preşedintele României era acelaşi ignobil Ion Iliescu. A făcut-o, ştiind că numai astfel ţara va fi pusă la adăpost de primejdia de la Răsărit şi aceasta pentru că nici un alt român nu ştia mai bine decât Majestatea Sa cât de periculoasă putea fi Rusia. Rusia lui Putin de care vor să ne apropie astăzi acei pesedişti ale căror fapte sunt lăudate zilnic de revista Sputnik.

Nu, Regele Mihai nu a încheiat nici un troc nici cu Ion Iliescu, nici cu PSD-ul. Troc de pe urma căruia ar fi avut cine ştie ce foloase materiale. Suveranul şi-a primit înapoi posesiunile fiindcă aşa era drept şi fiindcă aşa trebuia să se întâmple într-un stat care are respectul proprietăţii. Că astăzi cei care se pretind a fi Casa Regală a României şi care se comportă asemenea unor şefi hulpavi de ONG, cu gândul de a-şi putea spune Rege, Regină, încheie înţelegeri cu d-alde Dragnea şi Tăriceanu este cu totul altă poveste. De fapt, o nouă umilinţă la care este supus, dincolo de moarte, Mihai, Regele României. Umilinţă fiind şi nepotrivitul miting cu care se fălăseşte PSD- Dolj.

La fel de nepotrivit este acest miting, la fel de grotesc precum ideea altei pesediste, primăriţa Firea, care vrea să schimbe numele Pieţei Victoriei în Piaţa Regele Mihai. Fără să ştie semnificaţia istorică a acelui important loc de memorie. Cum nu ştiau nici cei aduşi cu japca la Craiova de Olguţa şi Claudiu Manda.

P.S. După cum s-au prezentat lucrurile duminică, încep să am o bănuială. Liviu Dragnea se va prezenta la alegerile prezidenţiale din anul 2019, nutrind gândul secret de a-i preda puterea Reginei Margareta. Fapt ce va fi transmis în direct de TVR, condusă pe mai departe de monarhista” de ocazie Doina Gradea. Pe de altă parte, nu pot să nu observ că, pe vremea când era membră PRM, d-na Lia Olguţa Vasilescu îl omagia la ordinele şefului ei de partid, odiosul Corneliu Vadim Tudor, pe mareşalul Antonescu, acum, ca să îl sprijine pe Dragnea-Trei Dosare, risipeşte prazul mimând omagierea memoriei Regelui Mihai.

Text apărut iniţial duminică, 10 decembrie, pe site-ul contributors.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite