Klaus Iohannis: Propunerea de Guvern PNL-PDL, negociată după alegerile prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Propunerea de Guvern PNL-PDL va fi negociată după alegerile prezidenţiale, a declarat luni preşedintele PNL, Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută luni în care a precizat că ideea unui guvern din umbră este prevăzută şi în proiectul noului Stat al partidului demers gata în proporţie de 99,99%.

„Proiectul este gata în proporţie de 99,99%. Lipsesc câteva cuvinte”, a afirmat actualul primar al Sibiului în momentul în care a fost întrebat de stadiul negocierilor dintre cele două partide PNL-PD. „Este imposibil să negociezi acum în paralel şi prezidenţiabilul şi Guvernul din umbră şi ce va fi după alegerile prezidenţiale. În ceea ce priveşte Guvernul, aceste chestiuni nu se află într-un fişet la mine în birou, aceste chestiuni rezultă din negocieri politice ample, complexe, serioase, care se vor purta după prezidenţiale. Nu putem să purtăm acum o negociere PNL-PDL pe prim-ministru, miniştri, secretari de stat, fiindcă mai întâi trebuie să vedem dacă avem preşedinte cu care împreună schimbăm lucrurile în România sau nu avem preşedinte”, a adăugat Iohannis.

„Conducerea PNL a înfiinţat o comisie tehnică care se ocupă de aceste lucruri pentru a nu pune candidaţii să se ocupe de sondaje. Era incorect să mă ocup eu. A fost comandat sondajul, va fi finalizat probabil în cursul săptămânii viitoare”, a precizat liderul liberal care a justificat şi faptul că Antonescu nu face parte din delegaţia de negociere cu PDL spunând că acesta s-a retras din toate funcţiile din partid.

„Parcă îmi amintesc că s-a retras de peste tot… Îmi amintesc şi că s-a răzgândit. Nu mi s-a părut necesar ca preşedintele care s-a retras de la conducerea partidului să facă parte din comisia de negociere, dar tot prieteni rămânem chiar şi cu mici înţepături”, a punctat preşedintele PNL

Iohannis a menţionat şi faptul că un eventual insucces la alegerile prezidenţiale ar putea duce la o demisie a sa din funcţie pe care o are în formaţiunea liberală. „Este sigur o variantă de lucru să demisionez dacă voi pierde prezidenţialele, nu spun că voi demisiona, dar e o variantă de lucru şi trebuie să o luăm în calcul”, a punctat liderul liberal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite