Kelemen Hunor, despre AUR: „Nu era nevoie de o astfel de forţă în Parlament”. Ce a răspuns George Simion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Simion, co-preşedintele AUR FOTO Arhivă
George Simion, co-preşedintele AUR FOTO Arhivă

Co-preşedintele AUR, George Simion, susţine că UDMR nu îşi are locul în Parlamentul României şi anunţă că vrea modificarea Constituţiei în sensul interzicerii formaţiunilor politice pe criterii etnice.

AUR a reacţionat, prin co-preşedintele său George Simion, la afirmaţiile liderului UDMR, Kelemen Hunor, precum că „nu era nevoie” de acest partid în Parlament.

AUR, partidul care a produs surpriza la alegerile de duminică, vrea modificarea Constituţiei în aşa fel încât formaţiunile politice alese pe criterii etnice să nu mai intre în Legislativul României.

„UDMR nu îşi are locul în Parlamentul României. Respectăm comunitatea maghiarilor din România şi avem candidaţi etnici maghiari în AUR care intră în Legislativ. AUR se opune, însă, constituirii şi funcţionării formaţiunilor politice pe criterii etnice iar în acest sens va demara o campanie naţională pentru modificarea Constituţiei în sensul interzicerii formaţiunilor politice pe criterii etnice”, a spus George Simion.

Kelemen Hunor declarase anterior la postul RFI: „Nu era nevoie de o astfel de forţă în Parlament, dar cetăţenii au rezolvat această problemă şi vom vedea ce se va întâmpla mai departe şi cum se va comporta acest partid în Parlament, dar din punctul meu de vedere, nu era nevoie de aşa ceva în Parlamentul României, în 2020”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite