Iohannis recunoaşte înţelegerea PNL-Pro România pe tema finanţării cu bani de la stat a partidului condus de Ponta. Cum explică decizia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a recunoscut faptul că Pro România a ajuns să primească finanţare de la stat în urma unei negocieri purtate cu Guvernul, iar el a acceptat-o dat fiind faptul că a venit prin Legea bugetului, pentru că nu ar fi vrut să întârzie promulgarea acestuia.

„Promulgarea nu se poate face cu obiecţii. Am considerat că bugetul e bun şi e nevoie de o promulgare urgentă. Subvenţia pentru partide a scăzut. Doi: în vechea formă, principalul beneficiar a fost PSD. Acum PSD pierde sume din finanţare”, a declarat Klaus Iohannis, fiind întrebat de ce nu a întors în Parlament bugetul şi a acceptat amendamentul prin care şi pro România ajunge să ia bani de la stat. 

Ulterior, Klaus Iohannis a recunoscut ajutorul dat de Guvern pentru partidul lui Victor Ponta, dar a pasat răspunderea înspre PNL. 

„E o abordare care a fost negociată cu ocazia legii bugetului. Am acceptat-o cum a venit ea la promulgare”, a subliniat şeful statului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite