Iohannis a promulgat legea prin care STS este integrator de servicii de comunicaţii critice destinate autorităţilor publice cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Administraţia  Prezidenţială
Klaus Iohannis FOTO Administraţia  Prezidenţială

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind desemnarea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale ca integrator de servicii de comunicaţii critice destinate autorităţilor publice cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă.

Potrivit unei informări a Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul „pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 73/2020 privind desemnarea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale ca integrator de servicii de comunicaţii critice destinate autorităţilor publice cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă”. 

Potrivit Legii, „la solicitarea autorităţilor publice cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale furnizează structurilor de specialitate ale respectivelor autorităţi servicii de comunicaţii critice.

„Tipurile de risc, amploarea şi intensitatea situaţiilor de urgenţă pentru care autorităţile menţionate pot sa utilizeze servicii de comunicaţii critice sunt probate prin hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, mai arată textul legii. 

De asemenea, actul normativ „stabileşte cadrul legal pentru asigurarea îndeplinirii de către STS a calităţii de integrator de servicii de comunicaţii critice destinate autorităţilor publice cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite