Muşamalizarea de la Colectiv se repetă? Iohannis, după ce spitalele Covid au raportat zero infecţii nosocomiale: Mi se pare cel puţin ciudat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, întrebat fiind despre faptul că s-au raportat zero infecţii nosocomiale la pacienţii care au murit din cauza bolii COVID-19, că va cere o informare pe această temă de la Ministerul Sănătăţii. „Despre infecţiile nosocomiale voi cere o informare la Ministerul Sănătăţii, după care putem să vedem de ce s-a raportat zero.”, a spus Iohannis.

Iohannis a fost întrebat, luni, în conferinţa de presă, despre faptul că direcţiile de sănătate publică nu au raportat niciun caz de infecţie nosocomială la cele peste 5.800 de decese ale pacienţilor cu COVID-19, în condiţiile în care în ţările dezvoltate 30% din pacienţii care au ajung la Terapie Intensivă au infecţii asociate actului medical.

„Despre infecţiile nosocomiale voi cere o informare la Ministerul Sănătăţii, după care putem să vedem de ce s-a raportat zero. Mi se pare cel puţin ciudat, în condiţiile în care s-au luat măsuri de îmbunătăţire a situaţiei, dar de la ce am avut la zero cred că este cale lungă şi voi cere o explicaţie pentru asta", a declarat Klaus Iohannis.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, Beatrice Mahler, afirma, în 11 septembrie, că trei pacienţi cu COVID-19 internaţi la terapie intensivă în spitalul pe care îl conduce au fost aduşi cu infecţii nosocomiale de la Spitalul Judeţean Braşov şi de la două alte spitale din Bucureşti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite