Imnul României, intonat la lansarea programului USL fără partea care include numele "Traian"

Imnul de stat al României a fost intonat, joi, la evenimentul de lansare a programului de guvernare al USL, desfăşurat la Palatul Parlamentului, fără ultimele două versuri din strofa a doua, care includ formula "un nume de Traian".

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, în debutul evenimentului de lansare a programului de guvernare al USL, s-a făcut anunţul intonării imnului de stat, participanţii ridicându-se în picioare.
 Din difuzoarele sălii s-au auzit doar următoarele versuri: "Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte / În care te-adânciră barbarii de tirani!/ Acum ori niciodată, croieşte-ţi altă soarte/ La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani".
 La acestea s-au adăugat versurile: "Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume/ Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman", după care imnul a fost interrupt.
 Au lipsit, astfel, ultimele două versuri ale celei de-a doua strofe: "Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume/ Triumfător în lupte, un nume de Traian!".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările