Ilie Sârbu , sceptic în privinţa votului uninominal pur

Ilie Sârbu , sceptic în privinţa votului uninominal pur

Ilie Sârbu

Liderul senatorilor PSD Ilie Sârbu, a declarat, astăzi, că este sceptic cu privire la adoptarea votului uninominal pur, explicând că dificultatea USL de a-şi impune punctul de vedere constă în faptul că este necesar să voteze 11 membri ai Comisiei de Cod electoral în favoarea unei propuneri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sârbu a adăugat că afirmaţiile pe care reprezentanţii Puterii le-au făcut în spaţiul public arată că aceştia sunt de accord cu adoptarea legii.

"Dar la comisie nu am văzut aşa un entuziasm", a precizat Ilie Sârbu.

"Este un anumit risc, vă daţi seama: cei care nu sunt foarte populari acuma riscă să nu intre în Parlament. După aceea, are o problemă UDMR", a menţionat Sârbu.

Senatorul PSD a amintit faptul că USL doreşte reducerea numărului de parlamentari la 318, incluzând reprezentanţii minorităţilor.

"Sigur că diferenţa asta de 18 n-ar fi semnificativă până la urmă, nu în asta este bugetul României. Important e să găsim până la urmă o cale de mijloc să putem să ne înţelegem. Dacă tot s-a format comisia asta, să dăm până la urmă o lege care să fie utilă electoratului", a conchis Ilie Sârbu.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările