VIDEO Iohannis, la mitingul PNL:  Românii să meargă la vot pentru a da un răspuns clar guvernării pesediste eşuate. „Eliberaţi România!“

VIDEO Iohannis, la mitingul PNL:  Românii să meargă la vot pentru a da un răspuns clar guvernării pesediste eşuate. „Eliberaţi România!“

Raluca Turcan, Rareş Bogdan, Klaus Iohannis şi Ludovic Orban. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, sâmbătă, la evenimentul de prezentare a candidaţilor PNL la alegerile europarlamentare, care a avut loc în Piaţa Victoriei. Şeful statului a lansat un atac la dresa PSD pe care l-a acuzat că are o „guvernare ratată“ şi le-a cerut susţinătorilor PNL  să „elibereze România“.

GALERIE FOTO

UPDATE 12:50 Preşedintele Klaus Iohannis a lansat un atac la adresa PSD, la mitingul PNL de sâmbătă din Piaţa Victoriei. El i-a îndemnat pe români să meargă la vot şi să dea un răspuns ferm, clar, puternic acestei „guvernări pesediste eşuate”. ”Eliberaţi România!”, a fost îndeamnul lui Klaus Iohannis.

„Bună ziua, România! Ne-am întâlnit astăzi fiindcă vin alegerile. Avem alegeri europarlamentare şi avem un referendum, dar înainte să vă povestesc de ce e bine, e absolut necesar să mergem la vot. Daţi-mi voie să apreciez întreaga echipă care e în spatele meu, cea mai tare echipă, cu cei mai buni candidaţi. Şi ştiţi ce? Eu personal sunt convins că ei vor câştiga alegerile împreună cu voi.

Probabil aţi aflat că săptămâna trecută am adus Europa în România. Am avut summit de la Sibiu, unde au venit toţi liderii europeni la noi în România şi a fost un mare succes. Să vă spun ce am învăţat eu acolo. Au venit toţi şi am înţeles atunci că pentru ei, pentru toată Europa România contează, românii contează, pentru Europa românii contează. Să fi văzut feţele participanţilor, preşedintele Franţei, dna cancelar, preşedintele Tusk, pline de bucurie când românii i-au salutat.

Am adus Europa în România fiindcă înainte de asta am dus România în Europa împreună cu voi, pentru că locul României şi al românilor este în Europa şi noi toţi vrem să fim europeni.

Ca să fim reprezentaţi în Europa avem nevoie de această echipă puternică care va câştiga europarlamentarele. 

Ştiţi cine nu a fost acolo şi cine nu contează în Europa. În Europa nu contează PSD, fiindcă au dovedit că nu sunt în stare de nimic.

PSD a făcut mari promisiuni, ne-a promis marea cu sarea. Acum când mandatul lor se apropie de sfârşit, şi sper să se apropie foarte repede, vedem că nu au făcut nimic.

Îi intreb pe pesedişti. Unde sunt spitalele promise? Zero! Unde sunt autostrăzile promise? Zero! Unde e bunăstarea românilor? Zero! Mă scuzaţi, la ei, acolo da, ei au început să-şi rezolve problemele.

PSD nu e interesat de români şi de România, PSD e interesat să-i fie bine lui Dragnea.

Ei vor să îngenuncheze justiţia română. Pentru asta au lucrat şi numai pentru asta doi ani şi jumătate. Or, dragii mei, aşa nu se poate!

Românii vor plăti. Pentru această guvernare pesedistă eşuată noi toţi vom plăti. Se va simţi şi în buzunarul tău, şi al tău, şi al tău.

S-au cocoţat în vârful statului infractorii nu ca să-i ajute pe români, ci ca să se ajute ei pe ei. Ruşine! Fiindcă aşa nu se mai poate, dragi români, vă chem eu, preşedintele României, la vot la referendum.

Vă întreb aici, în Piaţa Victoriei: Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru corupţie? Sunteţi de acord cu interzicerea OUG în domeniul justiţiei şi al politicii penale?

Atunci, dragii mei, la vot! Daţi un răspuns ferm, clar, puternic acestei guvernări pesediste eşuate. Eliberaţi România! Vă aştept pe toţi la vot pe 26 mai pentru România, pentru viitorul României!”, a afirmat preşedintele Iohannis.

UPDATE 11:23 Câteva zeci de mii de oameni participă, la această oră, la mitingul electoral al PNL din Piaţa Victoriei din Capitală, unde este aşteptat şi preşedintele Klaus Iohannis.

Sunt prezenţi preşedintele PNL, Ludovic Orban, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, candidaţii partidului la alegerile europarlamentare, lideri liberali, parlamentari.

A fost prezentat, în premieră, noul imn al PNL: „Noi toţi vrem uniţi într-o ţară, să iubim ce avem, să iubim ce suntem”.

Prezentatorul este deputatul Ionuţ Stroe.

***

PNL a anunţat că şeful statului a fost invitat pentru a se adresa participanţilor cu privire la Referendumul convocat în 26 mai. La miting vor fi prezenţi preşedintele PNL, Ludovic Orban, secretarul general al PNL, Robert Sighiartau, prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, lideri naţionali şi locali ai PNL, primari, parlamentari şi candidaţi ai partidului la alegerile europarlamentare.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Timişoara, că în ultima vreme aude "un discurs politic abject", întrucât "umblă unii prin ţară şi spun că problemele noastre vin de la Bruxelles". "Am constatat că în România a apărut un discurs nu eurosceptic, nu, un discurs eurofob. Şi faptul că acest discurs a fost transformat într-un mesaj de campanie de partidul de guvernământ din România mi se pare rejectabil", a afirmat preşedintele. 

"Acum doi ani am fost la un summit informal, cam cum a fost cel de la Sibiu, la Bratislava, oraş frumos şi ăla. Şi după summit un grup de jurnalişti au început să interogheze. Întrebarea pentru mine a fost cum văd viitorul Europei. Am spus că sunt pro-european declarat şi convins. Am rămas foarte surprins că această afirmaţie a fost remarcată de foarte multă lume şi mi-am pus întrebarea de ce este un lucru interesant că un lider european spune asta. Mi se părea că trebuie să fie un lucru normal. Acest lucru nu mi-a plăcut, recunosc, şi am profitat de pe urma interesului crescut cu ocazia preşedinţiei Consiliului UE şi am decis să scriu o carte, o carte despre Europa", a declarat Klaus Iohannis, vineri seară, la Timişoara, unde şi-a lansat volumul "EU.RO - Un dialog deschis despre Europa".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: