Ambasadorul SUA Hans Klemm, despre OUG privind justiţia: Nu considerăm oportună nicio măsură care slăbeşte statul de drept în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Eduard Enea
FOTO Eduard Enea

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a afirmat, referitor la cele două proiecte de ordonanţă de urgenţă vizând justiţia, că orice propunere legislativă care contravine consolidării statului de drept îi afectează pe toţi românii, indiferent de preferinţele lor politice.

Într-un interviu acordat News.ro, ambasadorul SUA la Bucureşti a vorbit despre intenţia Ministerului Justiţiei de a adopta două ordonanţe, una privind graţierea, iar cealaltă de modificare a legislaţiei penale şi modul cum se raportează Washingtonul la asemenea demersuri. 

„Vom continua să susţinem ferm şi clar eforturile preşedintelui Iohannis şi ale instituţiilor judiciare şi de aplicare a legii în această direcţie. Orice schimbare a legislaţiei anti-corupţie a României trebuie să se facă printr-un proces transparent, deplin consultativ, care consolidează lupta împotriva corupţiei şi pune capăt furtului bogăţiei ţării. Orice propunere legislativă care contravine consolidării statului de drept îi afectează pe toţi românii, indiferent de preferinţele lor politice. Nu considerăm „oportună” nici o măsură care slăbeşte statul de drept în România şi ne aşteptăm ca toate instituţiile din România să încerce să consolideze lupta naţiunii împotriva corupţiei“, a declarat Klemm pentru News.ro. 

De asemenea, reprezentantul diplomaţiei americane la Bucureşti a punctat faptul că Washingtonul o susţine Laura Codruţa Kovesi, în contextul în care o parte a presei a tratat alegaţiile lui Sebastian Ghiţă ca pe adevăruri. 

„Statele Unite o susţin ferm pe Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef al DNA şi toate instituţiile de luptă împotriva corupţiei din România. Activitatea lor este vitală pentru viitorul României. În ce îl priveşte pe Sebastian Ghiţă, ca regulă generală, nu acordăm prea mare atenţie acuzaţiilor nefondate făcute de persoane care fug de justiţie“, a mai spus Klemm. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite