Guvernul Orban poate anula astăzi OUG care bloca accesul gratuit al copiilor în trenurile CFR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul Ludovic Orban se va reuni astăzi-după amiază pentru a abroga OUG care bloca accesul copiilor gratuit pe transportul feroviar în judeţe.

Şedinţa Guvernului este programată la ora 17.00.

Ordinea de zi anunţată pentru şedinţă cuprinde un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, dar şi un proiect de ordonanţă de urgenţă privind siguranţa feroviară.

De asemenea, sunt trecute mai multe proiecte de hotărâri, dintre care unele vizează eliberări/numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi

Se vor discuta, de asemenea, trei memorandumuri: Aprobarea Planului anual de transpunere a directivelor Uniunii Europene; Acordarea de asistenţă Albaniei în operaţiunile de expertizare a structurii clădirilor post cutremur şi Evaluarea cadrului legal cu privire la organizarea şi funcţionarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie şi propuneri.

În Memorandumul care vizează Secţia specială, MInisterul Justiţiei propune desfiinţarea acesteia sau regândirea modului în care funcţionează.

De asemenea, Guvernul este aşteptat să ia o decizie cu privire la asumrea răspunderii pentru abrogarea OUG 51/ 2019.

”Siguranţa copiilor noştri este mai presus de orice! Mâine, la şedinţa de guvern, vom decide asumarea răspunderii pe abrogarea ordonanţei care bloca transportul şcolar gratuit al copiilor la nivel de judeţ”, a anunţat Raluca Turcan, joi seară, pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite