Florin Cîţu: „Voi propune ca funcţiile de conducere din administraţia publică să fie pe mandat, cel mult 6 ani”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu / 18 feb 2021 / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîţu / 18 feb 2021 / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu spune că va propune luni partenerilor din coaliţia de guvernare ca funcţiile de conducere să fie pe mandat, iar funcţionarii să treacă la alt departament, prin rotaţie, după două mandate.

„Discuţia nu e dacă trebuie sau nu să existe sporuri. E nevoie de a lega dinamica veniturilor de performanţă. Am pus această întrebare public, dacă românii au simţit că în ultimii 4 ani performanţa aparatului bugetar s-a dublat. Dacă este aşa, mergem mai departe, nicio problemă, dar eu nu cred că e aşa, din ce am văzut până acum”, a spus Florin Cîţu la Digi24.

„Voi propune luni în coaliţie ca în administraţia publică locală şi centrală, anumite funcţii de conducere – director general, secretar general, secretar general adjunct - să fie pe mandat. Mandat de maximum 6 ani, la 3 ani cu reînnoire a mandatului, cu evaluare, cum se întâmpla toate ţările ţările dezvoltate în administraţia publică. De exemplu, dacă eşti secretar general înt-un minister, legat de ministru mandatul, când vine un nou ministru, să fii reconfirmat. Trebuie să începem să avem o administraţie publică responsabilă”, a spus premierul.

„Mai mult, aş dori să facem şi o rotaţie după două mandate, trebuie să te muţi în alt departament. Lucrurile trebuie să se mişte în această direcţie, trebuie să avem un aparat de funcţionari publici performanţi, evaluaţi transparent şi remuneraţi în funcţie de performanţă. Este sistemul pe care vrem să-l implementăm şi luni voi face o propunere în coaliţie colegilor mei”, a adăugat Cîţu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite