Fifor: Biserica şi Armata au fost dintotdeauna pilonii pe care s-a sprijinit România în devenirea sa istorică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Apărării Mihai Fifor. Foto: Inquam
Ministrul Apărării Mihai Fifor. Foto: Inquam

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat vineri, după o vizită oficială la Arhiepiscopia Iaşilor, că „Biserica şi Armata au fost dintotdeauna pilonii pe care s-a sprijinit România în devenirea sa istorică”, mulţumindu-i, totodată, Mitropolitului Teofan pentru „cuvintele frumoase pe care le-a avut la adresa militarilor români”.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a avut vineri, la Iaşi, mai multe vizite oficiale, în cadrul cărora acesta a verificat planurile de dezvoltare ale spitalului Clinic Militar de Urgenţă şi a mulţumit Mitropolitului Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, pentru „cuvintele frumoase” pe care le-a avut despre militarii români.  

„Am avut astăzi o întâlnire de suflet cu ÎPS Teofan, Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. Biserica şi Armata au fost dintotdeauna pilonii pe care s-a sprijinit România în devenirea sa istorică, iar acest lucru se vede şi se simte cu putere la nivelul comunităţii ieşene, unde instituţiile noastre lucrează împreună în multe proiecte. Am mulţumit Înaltpreasfinţiei Sale pentru cuvintele frumoase pe care le-a avut la adresa militarilor noştri şi l-am asigurat de întreaga noastră disponibilitate de colaborare şi într-ajutorare, în scopul comun de a aduce mai binele pentru semenii noştri”, a scris Fifor pe pagina sa de Facebook. 

Totodată, ministrul Apărării a spus că în anul Centenar se aşteaptă la discursuri despre unitate şi solidarite, şi nu despre „ură şi ameninţări cu moartea la adresa unui cetăţean al României”. 

„Îmi doresc mult ca această ţară să reintre în matca unei normalităţi, în care să putem avea un dialog, să putem discuta, pentru că e an centenar, despre unitate şi solidaritate. Acestea sunt valorile pe care trebuie să le promovăm, nicidecum o segregare, nicidecum de ură, nicidecum de ameninţări cu moartea la adresa unui cetăţean al României", a afirmat Mihai Fifor.

Ministrul Apărării a mai precizat că nu i se pare normal ca „într-o ţară europeană, în România secolului XXI”, să apară ameninţări cu moartea la adresa unor politicieni. Social-democratul Mihai Fifor, a scris duminică pe Facebook, că europarlamentarul PSD Dan Nica ar fi fost ameninţat cu moartea după ce sâmbătă a cerut o comisie parlamentară de anchetă privind protestul din 10 august. Fifor a afirmat că sprijină cu „tărie" propunerea colegului său de partid.

„Colegul nostru, europarlamentarul Dan Nica, a solicitat constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru analizarea evenimentelor din 10 august. Pentru asta a fost ameninţat cu moartea. Nu este singurul membru PSD care primeşte astfel de ameninţări şi nu putem permite perpetuarea şi accentuarea politicii iresponsabile de fracturare a societăţii româneşti", a scris Fifor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite