Dragoş Pîslaru: „Informal, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României este un plan deja aprobat”

Dragoş Pîslaru: „Informal, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României este un plan deja aprobat”

Europarlamentarul Dragoş Pîslaru. FOTO: Arhivă

Europarlamentarul USR PLUS Dragoş Pîslaru a afirmat că, „informal, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă PNRR al României este în acest moment un plan deja aprobat".

Ştiri pe aceeaşi temă

Europarlamentarul a transmis că avem un PNRR „util şi bun pentru România”, care poate rezolva „multe dintre problemele” ţării. Dragoş Pîslaru susţine că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă „reflectă guvernul”
 
„Adică nu arată acel fir roşu de viziune, de ambiţie. Şi asta nu pentru că nu avem această ambiţie, ci pentru că este evident că importanţa reformelor nu a fost înţeleasă şi dorită de toţi partenerii de la guvernare”, a spus Pîslaru. 

„Informal, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă PNRR al României este în acest moment un plan deja aprobat. Data de lansare coincide, de obicei, cu anunţul unei vizite a preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în ţara respectivă. Pe data de 27 septembrie este anunţată această vizită în România. Este un semnal potrivit căruia Comisia Europeană nu se amestecă în nicio bătălie politică", a declarat Dragoş Pîslaru, într-un comunicat de presă transmis vineri.

El s-a arătat „absolut sigur” că prefinanţarea de 1,9 miliarde de euro va veni în acest an, întrucât Comisia Europeană este deja pregătită cu sumele din prefinanţare.

„Începând cu acest moment, în calitate de co-raportor şi membru în grupul de lucru de monitorizare al Parlamentului European pentru implementarea Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă MRR, urmăresc modul în care planul nostru aprobat este şi respectat. Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă este cel mai important dosar pe care mi-am concentrat eforturile în Parlamentul European. Faptul că am putut să aduc României şansa de a accesa aproape 30 de miliarde de euro este un motiv de mare mândrie pentru mine şi am negociat acest program cu gândul la ce nevoi avem, atât pentru a remedia ceea ce nu s-a realizat în ultimii 30 de ani, cât şi moduri în care putem avea proiecte de avangardă", a afirmat el.

Pîslaru a menţionat că, fiind co-raportor şi membru al grupului de monitorizare a implementării, a avut ocazia să parcurgă toate cele 25 de planuri naţionale şi va urmări ce face concret fiecare stat membru după ce fiecare plan este aprobat.

„Avem un PNRR util şi bun pentru România. Un PNRR muncit, complex, care prin cele aproape 30 de miliarde poate rezolva multe din problemele actuale ale României. Fiecare minister a adus proiecte şi idei, îndeplinind obiectivele şi ţintele necesare pentru a primi finanţarea. Sunt măsuri necesare, măsuri importante, măsuri prevăzute în recomandările specifice de ţară ale Comisiei. Totuşi, acest PNRR reflectă guvernul. Adică nu arată acel fir roşu de viziune, de ambiţie. Şi asta nu pentru că nu avem această ambiţie, ci pentru că este evident că importanţa reformelor nu a fost înţeleasă şi dorită de toţi partenerii de la guvernare", a susţinut el

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vine la Bucureşti pentru semnarea PNRR, în 27 septembrie, conform anunţului făcut vineri de Dana Spinanţ, purtător de cuvânt adjunct al Comisiei. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările