Deputatul Remus Borza, despre venirea noului ambasador israelian la Bucureşti: „Şah lui Iohannis“

Deputatul Remus Borza,
despre venirea noului ambasador israelian la Bucureşti: „Şah lui Iohannis“

Remus Borza, la Adevărul Live FOTO Eduard Enea

Deputatul independent Remus Borza apreciază că „Israelul îi dă şah lui Iohannis“ prin trimiterea diplomatului David Saranga ca ambasador în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nominalizarea lui David Saranga în funcţia de ambasador al Israelului în România reprezintă o lovitură pentru preşedintele Klaus Iohannis care întârzie de mai bine de 2 ani de zile să numească un ambasador al României la Tel Aviv“, scrie Remus Borza pe blogul său.

Trecând în revistă cariera lui David Saranga, care şi-a început activitatea diplomatică la Bucureşti şi vorbeşte limba română, fostul ales ALDE afirmă că Israelul „onorează“ România, în timp ce ţara noastră îi răspunde „cu indiferenţă“.

„De doi ani, nu avem ambasador în Israel. Cine numeşte ambasadorii? Preşedintele. Din păcate, preşedintele României a ridicat politica refuzului la rang de politică de stat“, susţine Borza.

Mai mult, deputatul este de părere că Iohannis acţionează astfel din răzbunare, iar Israelul „i-a dat şah“.

„În ceea ce priveşte Israel, miza poate fi tradusă printr-o relaţie mai puţin fericită pe care o are Iohannis cu oficialii israelieni în contrast cu relaţia bună pe care Liviu Dragnea o are cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu. La modul simplist, e un fel de răzbunare. Nu mă băgaţi în seamă,nu vă trimit ambasador. Prin numirea lui David Saranga, Israel i-a dat şah lui Klaus Iohannis“, conchide Remus Borza.

Filmuleţul de prezentare a venirii noului ambasador al Israelului la Bucureşti

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: