Dăncilă, despre problemele penale ale lui Nica: Şi Iohannis are probleme penale. A fost implicat într-un dosar cu casele şi candidează la preşedinţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a confirmat marţi seară la finalul şedinţei CEx că îl va propune pe Dan Nica în funcţia de comisar european în locul Rovanei Plumb. Întrebată despre faptele prescrise din dosarul Microsoft care-l privesc pe Nica, premierul a afirmat că „şi domnul preşedinte are probleme. A fost implicat într-un dosar cu casele”.

Viorica Dăncilă a declarat la finalul şedinţei CEx a PSD că pe lângă Dan Nica o mai propune şi pe Gabriela Ciot şi că se va lua după Ungaria în privinţa numărului de candidaţi propuşi.

„Dan Nica rămâne. Am făcut două propuneri: un bărbat şi o femeie pentru Comisia Europeană. A fost propusă Rovana Plumb, rămâne Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, o persoană respectată. Propunem şi o rezervă: Gabriela Ciot, secretar de stat la MAE. Dacă Ungaria va face două propuneri, şi România va face două propuneri, pentru echilibrul de abordare între PPE şi socialiştii europeni”, a explicat premierul.

Întrebată despre problemele penale ale lui Dan Nica care a fost cercetat în dosarul Microsoft, dosarul fiind apoi prescris, Dăncilă a spus că şi „preşedintele are probleme”, amintind „dosarul cu casele”.

„-Şi domnul preşdinte are probleme, pentru că a fost implicat într-un dosar cu casele. Judecata e la judecător.

-Faptele s-au prescris, deci nu ştim dacă e vinovat sau nu.
-Dar despre domnul preşedinte Iohannis ştim? Şi totuşi e candidat pentru preşedinţie”, a mai adăugat preşedintele PSD.

Întrebată şi dacă Nica va veni să fie audiat în Parlamentul naţional, Dăncilă a răspuns afirmativ şi a explicat că şi Rovana Plumb ar fi ajuns dacă ar fi primit votul pozitiv în Comisia de Anchetă a PE.

„În mod sigur va ajunge în Parlament. Dacă Rovana Plumb ar fi trecut de JURI, ar fi venit şi în Parlamentul României, unde nu se dă un vot, ci doar o audiere. Nu mi-a vorbit de un consens cu preşedintele, dar e normal să vorbesc cu preşedintele. Înainte să trimit propunerea o să vorbesc cu preşedintele”, a explicat premierul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite