Dacian Cioloş merge la deschiderea Euro 2016 şi va urmări meciul România-Franţa alături de François Hollande. Ce pronostic dă prim-ministrul român

Dacian Cioloş merge la deschiderea Euro 2016 şi va urmări meciul România-Franţa alături de François Hollande. Ce pronostic dă prim-ministrul român

Dacian Cioloş şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu. FOTO Iulia Badea Gueritee

Premierul Dacian Cioloş efectuează, joi şi vineri într-o vizită la Paris, prilej cu care va întâlni cu premierul francez, Manuel Valls, iar vineri seara va pleca de la Palatul Elysee spre Stade de France, împreună cu preşedintele Franţei, François Hollande, pentru a viziona meciul Franţa-România.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Programul vizitei cuprinde participarea prim-ministrului Dacian Cioloş la reuniunea specială dedicată României, prezidată de Secretarul General al organizaţiei, Angel Gurría, în cadrul Consiliului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), la 9 iunie. Participarea la această reuniune se înscrie în obiectivul de etapă al României stabilit de Guvern în luna februarie a.c. privind crearea premiselor favorabile pentru luarea în considerare a candidaturii ţării noastre în cursul viitorului exerciţiu de lărgire al OCDE", informează Guvernul printr-un comunicat.
 
În document se mai spune că vizita marchează „trecerea Parteneriatului strategic bilateral într-o nouă etapă de dezvoltare, reflectată în noua Foaie de Parcurs", document care va fi semnat de Dacian Cioloş şi omologul său francez, Manuel Valls.
 
FOTO Iulia Badea Gueritee
 
„Premierul Cioloş va avea, de asemenea, o întrevedere cu preşedintele François Hollande şi vor asista împreună la meciul de deschidere a Campionatului European de Fotbal, Franţa-România“, mai precizează sursa citată. 
 
În marja vizitei vor avea loc întrevederi ale premierului Dacian Cioloş cu studenţi, profesori şi membri ai conducerii Ecole Polytechnique şi ai Academiei pentru Agricultură a Franţei. Totodată, prim-ministrul va avea o întâlnire la sediul Ambasadei României cu cei doi copii orfani ai cuplului de români morţi în atentatele de la Paris, din 13 noiembrie 2015, care vor fi însoţiţi de tutorii lor legali, mai informează Guvernul.
 
Ce spune premierul despre meciul României
„Sunt optimist, pentru că România vine după o serie de mai multe victorii şi (...), chiar dacă e o echipă tânără, ştiu că e o echipă ambiţioasă. Calificarea n-a fost tocmai uşoară şi cu atât mai mult cred că faptul că sunt aici şi sunt în meciul de deschidere este deja o cinste, o onoare să te vadă toată lumea în meciul de deschidere. Sunt convins că, încă din primul meci, jucătorii vor da tot ce pot ca să arate ce înseamnă noua echipă a României“, a afirmat Cioloş, la recepţia oficială de deschidere a participării României la Euro 2016, care a avut loc la Ambasada României de la Paris.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările