CV-ul Ioanei Mihăilă. Cine este medicul pe care Vlad Voiculescu îl susţine pentru a-l înlocui la Ministerul Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Ministrul demis al Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat vineri dimineaţă că o va susţine pe Ioana Mihăilă pentru a-l înlocui la minister în cazul în care USR-PLUS va decide ca aceasta din urmă să ocupe funcţia de ministru al Sănătăţii. Potrivit CV-ul Andreei Moldovan, aceasta este de profesie medic şi deţine o clinică privată în Oradea.

Potrivit unor surse politice citate de către Digi24, Ioana Mihăilă este unul din numele vehiculate pentru funcţia de ministru al Sănătăţii. 

Întrebat vineri dimineaţă despre acest subiect, ministrul demis Vlad Voiculescu a subliniat că dacă USR-PLUS vor ajunge la o înţelegere, atunci o va susţine.

„Dacă aceasta va fi decizia alianţei USR PLUS ca Ioana Mihăilă să preia portofoliul, evident, îi voi oferit toată susţinerea mea. Nu numai a mea, ci a întregii echipe. Am intrat în politică eu şi colegii mei ca să facem o diferenţă, nu pentru o funcţie sau alta. Cu siguranţă voi pune umărul în continuare. Pentru cei care împărtăşesc valori ca adevăr, transparenţă, profesionalism, voi fi un partener”, a declarat Vlad Voiculescu.

În prezent, Ioana Mihăilă este secretar de stat în ministerul Sănătăţii. Aceasta este de formare medic şi deţine o clinică privată în Oradea. Anul trecut, aceasta a candidat din partea USR-PLUS pentru primăria Oradea. Înainte de aleger, Mihăilă a vorbit la Adevărul Live despre motivele care au convins-o să se implice în politică.

„În primul rând sunt medic. Profesez şi lucrez în Oradea. M-am născut aici. Principalul motiv pentru care am decis să fiu activă în politică e legată de activitatea mea de zi cu zi. O parte din problemele oamenilor pot fi rezolvate în cabinet, dar o altă parte rezolvarea nu mai poate fi limitată la cabinetul medical. Toate aceste aspecte plus frustrările adunate ca antreprenor de intreprindere mică în România, mi-au făcut să-mi doresc un pic mai mult pentru mediul în care creştem. Aşa că în 2018, după cei doi ani de proteste în stradă, ne-am aşezat la o discuţie cu soţul şi am zis că avem două opţiuni. Fie plecăm fie ne străduim să schimbăm ce e în jurul nostru. Atunci am intrat în România 100 şi apoi în PLUS”, explica aceasta.

Anterior, medicul a mai fost timp de cinci ani membru PNL Bihor, dar fără să fie activă.

CV-ul Ioanei Mihăilă. Ce competenţe medicale are

Potrivit CV-ului Ioanei Mihăilă publicat pe o pagină din campania electorală, aceasta este în prezent medic endocrinolog la Oradea, acolo unde deţine o clinică privată - Clinica Medena. Aceasta şi-a făcut studiile medicale la Cluj, pe care le-a completat cu o serie de cursuri ale Societăţii Europene de Endocrinologie, competenţă în ecografie endocrină, certificare în osteodensitometrie - ISCD.

Ioana Mihăilă, la Adevărul Live în august 2020

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite