CTP: „Domnul Cîţu creează o reacţie de respingere oamenilor. E respingător şi lipsit de empatie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu / FOTO captură Digi24
Cristian Tudor Popescu / FOTO captură Digi24

Cristian Tudor Popescu a declarat, vineri seară, că Florin Cîţu are o atitudine „respingătoare” şi „lipsită de empatie” care afectează grav scorul electoral al PNL şi încrederea românilor în puterea executivă.

„Domnul Cîţu nu gândeşte rău din punct de vedere economic. În schimb, comportamentul lui... Cîţu a ţinut să comunice în spaţiul public ca şi cum el a pus restricţiile, el personal. De ce să facă asta? De ce nu a apelat la Parlament ca să îşi asume toată lumea decizia? Pentru că el este Superman.

La fel şi problema cu pâinea. L-am văzut acum, din nou, încercând să justifice ce a spus atunci. Vai de mine, a dat din lac în puţ. A spus că el a fost foarte sincer, că ar fi putut da un răspuns clasic cum fac politicienii <<Nu eu fac cumpărăturile>>. Băi tovule, nu te-a întrebat nimeni dacă ai fost sincer. Nu era vorba aici de sinceritate sau de ce tip de răspuns să dai. Era vorba de competenţă şi conştiinţă. Să ştii cât costă o pâine standard, să ştii cât costă ţigările, chiar dacă nu sunt un produs esenţial şi chiar dacă tu nu fumezi. Dacă eşti prim-ministru trebuie să ai toate lucrurile astea în minte în fiecare moment, pentru că te ocupi de cetăţeni. Nu ţi-a cerut nimeni să fii sincer, ţi-a cerut să fii competent şi să ai ceva conştiinţă şi ceva empatie faţă de oamenii pe care îi guvernezi.

La început se află zicerea despre ursul Arthur, aia a fost inaugurarea. <<Poate nu e cel mai mare urs din România. A fost omorât, dar poate nu e cel mai mare urs>>. Singurul cuvânt pe care pot să-l folosesc în legătură cu aceste atitudini ale domnului Cîţu este: respingător. Asta face domnul Cîţu, creează o reacţie de respingere oamenilor, firească. Aceste acte de <<asta e pofta ce am poftit eu, facem aşa că aşa vreau eu>>. Domnul Cîţu e lipsit de orice empatie, parcă nu îi vede pe oamenii pe care îi guvernează.

Asta este grav şi afectează imaginea, scorul electoral şi încrederea în PNL şi în Guvern, comportamentul acesta care este de cele mai multe ori gratuit. Domnul Cîţu putea să evite toate aceste situaţii, nu era nevoie, la fel cum putea să evite demiterea lui Stelian Ion, care, să nu se înţeleagă că era un ministru bun la Justiţie. 

PNDL-ul nu era o urgenţă. Cîţu a vrut să dea PNDL-ul pentru Congresul PNL ca să fie popular printre primari iar USR PLUS a zis <<Bine, dar nouă ce ne iese din afacerea asta? Nimic? Să ne iasă şi nouă ceva>>. Era o situaţie politică tipică de negociere românească.

Cîţu avea clar spaţiu de negociere, nu a făcut aşa, nu a negociat, l-a dat afară pe Stelian Ion. Cel care a creat criza politică este Cîţu, să fie foarte clar”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite