CTP, despre moţiunea de cenzură şi un eventual „PSD după PSD“: O dată în viaţă sunt de acord cu Liviu Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat miercuri la Digi 24 că este pentru prima dată de acord cu Liviu Dragnea care cere din închisoare dizolvarea PSD. În opinia sa, asta este miza moţiunii, şi nu alte scopuri ale bufetăriei interne a Parlamentului, între care scoaterea din joc a premierului candidat la prezidenţiale. Pe lângă asta însă, mulţi din PSD vor supravieţuirea alături de Pro România, or asta nu înseamnă decât „PSD după PSD”.

Cristian Tudor Popescu a spus că nu există disidenţi adevăraţi în PSD şi că dezertările în tabăra Pro România sunt doar modalitatea în care mulţi PSD-işti încearcă să supravieţuiască. Jurnalistul îl numeşte pe Victor Ponta, care încearcă să atragă în partidul său membri PSD pentru a vota în favoarea moţiunii, cel „mai periculos personaj politic” al momentului, mai „eficient” şi mai „versatil” decât Dragnea şi Dăncilă la un loc, obiectivul său fiind supravieţuirea unui „PSD zdrobit la nivelul Dăncilă”. 

 „O dată în viaţă sunt de acord cu Liviu Dragnea, care din puşcărie cere insistent dizolvarea PSD. Aici sunt şi eu de acord, nu mai văd niciun fel de soluţii cum s-au vehiculat ani de zile, că mai sunt totuşi oameni valoroşi în PSD. Nu mai sunt, contraselecţia operată în ultimii trei ani e perfectă, nu mai văd decât nişte oportunişti care încearcă să schimbe macazul în ultimul moment. Bizanţ după Bizanţ, vor PSD după PSD”, a spus Cristian Tudor Popescu, citat de Digi 24.

„Dincolo de fanfaronadele lui Dăncilă, o grămadă de PSD-işti îşi pregătesc supravieţuirea împreună cu Pro România şi ALDE. S-au produs deja dezertări de onoare şi continuă aranjamentele. Să fiţi atenţi la Victor Ponta, e cel mai periculos personaj politic în momentul ăsta, pentru că e mult mai versatil decât Dragnea şi Dăncilă la un loc, acum, după experienţa acumulată. Obiectivul lui e supravieţuirea PSD sub comanda lui, e obiectivul final realizat prin Pro România, ALDE şi cu cei care vor veni de la un PSD zdrobit la nivelul Dăncilă.

Or dacă moţiunea trece cu un asemenea preţ, al supravieţuirii PSD, care se poate reface în felul acesta şi poate să reintre în joc în următoarele alegeri, eu nu mai pot să văd pe toţi oamenii care au ieşit în stradă, care au ieşit la vot, eu nu mai pot să-i văd decât stând capră ca să se mai suie o tură nişte unii la putere”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a enumerat posibile scopuri ale moţiunii care nu sunt însă decât „socoteli” ale bufetăriei interne a parlamentului şi care nu valorează nici cât „o friptură la preţ redus”: să fie scoasă din joc Dăncila, preluarea guvernării de către PNL, intrarea preşedintelui în campanie electorală cu guvernul său sau, dimpotrivă, „e posibil şi un blat prin care moţiunea să nu treacă, asigurându-i lui Iohannis un adversar deja învins în turul 2” .

„Eu cred că vor mai fi colegi de la PSD pe care reuşesc să-i conving în această săptămână. Eu discut cu câţiva colegi de la PSD şi vreau să fie în grupul Pro România, să voteze alături de mine, eu cred că vor fi câţiva. Nu am ce să le ofer altceva decât un proiect pe termen lung, doamna Dăncilă nu le oferă altceva decât nişte avantaje pe termen scurt”, declara Ponta zilele trecute.

Acesta a spus că pe liderii PSD îi ţine împreună dorinţa de a fi la putere, dar că, dacă moţiunea de cenzură trece, aceştia nu vor mai fi împreună. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite