Controverse privind participarea lui George Simion la adunarea suveraniştilor de la Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Simion şi eurodeputatul Jose Buxade FOTO Twitter George Simion
George Simion şi eurodeputatul Jose Buxade FOTO Twitter George Simion

Co-preşedintele AUR, George Simion, nu a fost invitat la conferinţa suveraniştilor de la Madrid şi din acest motiv ar fi fost dat afară când a mers la eveniment, a declarat pentru G4Media.ro un purtător de cuvânt al partidului VOX, din Spania, formaţiunea care a organizat conferinţa. Simion a negat faptul că ar fi fost dat afară şi susţine că a reuşit să se vadă cu mai mulţi lideri de partide.

„Domnul Simion nu a fost invitat la summit-ul de la Madrid. Este corectă informaţia că a fost scos afară de forţele de ordine pentru că n-a fost invitat. Nu a primit nici o invitaţie. Nu suntem deloc mulţumiţi cu această situaţie. Nu este adevărat nici că a semnat declaraţia comună, decât dacă s-a ascuns undeva. Suntem şocaţi de această informaţie. Este prima dacă când se întâmplă aşa ceva în istoria noastră politică”, a declarat pentru G4Media.ro Alonso de Mendoza, un purtător de cuvânt al delegaţiei VOX din Parlamentul European.

Potrivit sursei citate, Simion ar fi insistat totuşi pe lângă VOX să primească o invitaţie la summit-ul de la Madrid, însă reprezentanţii partidului spaniol i-ar fi transmis că toţi membrii grupului conservator trebuie să fie de acord. Or, FIDESZ s-ar fi opus participării AUR, din cauza ieşirilor anti-maghiare ale unor reprezentanţi AUR.

Copreşedintele AUR a negat faptul că ar fi fost dat afară de la eveniment. „Nimeni (n.r. - nu l-a dat afară)! Nu am participat la acea conferinţă. Am avut întâlniri cu cei de la VOX, cu cei de la Fratelli di Italia, cu cei de la PiS”, a precizat Simion pentru sursa citată. Deşi i-a fost citat purtătorul de cuvânt al lui Jorge Buxadé, eurodeputat responsabil de confferinţă. copreşedintele AUR a negat că ar fi fost probleme în Spania.  

La sfârşitul săptămânii trecute George Simion a avut mai multe întâlniri şi cu românii din Spania. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite