Consiliul European, convocat pentru a discuta situaţia din Ucraina. Preşedintele Klaus Iohannis merge la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, va organiza o reuniune extraordinată joi, 24 februarie, pentru a discuta situaţia tensionată din Ucraina, la care va participa şi preşedintele Klaus Iohannis.

„Folosirea forţei şi a constrângerii pentru a schimba graniţele nu-şi are locul în secolul XXI”, a transmis Charles Michel în scrisoarea adresată membrilor Consiliului European. 

Michel le-a mulţumit tuturor membrilor pentru unitatea de care au dat dovadă în ultimele zile în contextul tensiunilor din Ucraina, în special prin adoptarea rapidă a pachetului de sancţiuni pentru Federaţia Rusă.

„Acţiunile agresive ale Federaţiei Ruse încalcă dreptul internaţional, integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei. Ele subminează, de asemenea, ordinea europeană de securitate. Este important să fim uniţi şi hotărâţi în continuare şi să avem o abordare şi acţiuni colective”, se arată în scrisoarea adresată membrilor Consiliului European. 

Reuniunea va avea loc pe 24 februarie, în format fizic, la Bruxelles şi va începe la ora 21:00, ora României. Principalele subiecte de pe agendă vor fi cele mai recente evoluţii de securitate de pe flancul estic, protejarea ordinii internaţionale, atitudinile faţă de Rusia şi nu în ultimul rând măsuri de sprijin pentru Ucraina. 

Membrii Consiliului sunt toţi şefii de stat sau de Guvern din ţările Uniunii Europene. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite