Ciucă, întâlnire cu comisarul european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor: Guvernul contează pe sprijin pentru a răspunde nevoilor refugiaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă cu Janez Lenarčič, comisar european FOTO Guv.ro
Nicolae Ciucă cu Janez Lenarčič, comisar european FOTO Guv.ro

Premierul Nicolae Ciucă a avut o întâlnire cu comisarul european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, în care a subliniat că Executivul contează pe sprijinul CE, al statelor membre şi al altor parteneri pentru a răspunde cât mai eficient nevoilor refugiaţilor. Şeful Guvernului a evidenţiat necesitatea continuării sprijinului activ pentru Republica Moldova, privind gestionăriea fluxului intens al refugiaţilor.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a primit astăzi, la Palatul Victoria, pe Janez Lenarčič, comisar european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor, a informat Executivul, potrivit căruia, vizita are loc în contextul operaţionalizării Hub-ului umanitar găzduit de România la Suceava, cu sprijinul Comisiei Europene. 

Activarea acestui centru logistic de stocare şi distribuţie a asistenţei umanitare reflectă angajamentul ferm al Guvernului pentru gestionarea operativă si coerentă a fluxului de refugiaţi care intră şi rămân pe teritoriul României, transmiste Guvernul. 

Potrivit sursei citate, premierul Nicolae Ciucă s-a referit la impactul umanitar sever al agresiunii militare nejustificate, ilegale şi neprovocate a Rusiei asupra Ucrainei şi a accentuat necesitatea strategică a menţinerii solidarităţii şi unităţii UE şi NATO în contextul crizei generate.

De asemenea, şeful Executivului a evidenţiat acţiunile cuprinzătoare întreprinse încă de la începutul crizei de Guvernul României, alături de partenerii instituţionali, non-guvernamentali şi actori din mediul privat, în asistarea promptă a refugiaţilor din Ucraina la intrarea pe teritoriul României, inclusiv a celor care nu solicită protecţie internaţională.

Prim-ministrul a subliniat eforturile susţinute depuse de autorităţile române şi că Guvernul României contează pe sprijinul Comisiei Europene, al statelor membre şi al altor parteneri pentru a răspunde cât mai eficient nevoilor refugiaţilor.

Şeful Guvernului a evidenţiat necesitatea continuării sprijinului activ al Comisiei Europene, dar şi al partenerilor europeni, pentru Republica Moldova, prin alocarea de resurse suplimentare esenţiale gestionării fluxului intens al refugiaţilor din Ucraina.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite