Personajul controversat care-l susţine pe Nicuşor Dan pentru Primăria Capitalei. Reacţia fostului lider al USR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicuşor Dan, fost lider al USR care vrea să candideze pentru Primăria Capitalei, ar fi susţinut în continuare de sfetnicul său Matei Păun, persoană care ar avea legături financiare cu Rusia, arată bucurestiul.ro. Firma la care Păun are calitatea co-fondator - BAC Romania (Balkan Advisory Company SRL) - a făcut afaceri cu societăţi din Federaţia Rusă, la cel mai înalt nivel, potrivit constanta.ro.

Site-ul bucurestiul.ro a publicat un material în care susţine că Nicuşor Dan ar fi în continuare sprijinit de Matei Păun, bancher de investiţii care în 2016 a condus campania USR şi despre care punctează faptul că ar avea legături cu Rusia. 

În materialul citat, e subliniat faptul că Nicuşor Dan a intrat deja în campania electirală pentru Primăria Capitalei şi Matei Păun este printre cei care îl promovează pe fostul lider al USR. 

Matei Păun este şi fondatorul băncii de investiţii BAC Investments, cu operaţiuni în România, Bulgaria, Serbia, Macedonia şi Belarus. În 2016, mai multe articole din presă au speculat legături cu Rusia.

„Legăturile cetăţeanului german de origine română Ion Matei Păun cu Rusia sunt clare, simple şi parţial asumate. Firma la care Păun a explicat că are calitatea co-fondator, adică BAC Romania (Balkan Advisory Company SRL, care se trage din BAC Irlanda), a făcut afaceri cu societăţi din Federaţia Rusă, la cel mai înalt nivel, notabile fiind următoarele: BAC Romania a lucrat ca manager de proiect şi subcontractor al GazpromBank (banca gigantului energetic Gazprom) pentru implementarea secţiunii din Bulgaria a proiectului South Stream.

Totodată, în anul 2011, firma lui Păun a găsit finanţarea necesară pentru achiziţia “News Outdoor Group” (Romania), una dintre cele mai mari companii de publicitate OOH din Romania, care a fost transferată astfel de la mogulul australiano-american Rupert Murdoch unui consorţiu rusesc format din VTB Capital (a doua bancă ca mărime din Rusia) şi Alfa Capital Partners (Rusia)“, scrie site-ul constanta.ro.

Nicuşor Dan a făcut precizări pentru stiripesurse.ro referitoare la articolul apărut, negând cele afirmate în material. „Acest articol este o aberaţie de la un cap la altul. Spune, de exemplu, că a fost aranjată vizita aceea de la «Libertatea», ceea ce evident că n-a fost. Legat de Matei Păun, dovada lor este că-mi dă share la postări. Eu postez de 10 ori pe săptămână şi sunt peste 200 de oameni care-mi dau share“, a declarat Nicuşor Dan pentru stiripesurse.ro

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite