Bâlbe la nivelul Guvernului. Cum se contrazic premierul Orban şi ministrul Vela pe tema măsurilor de relaxare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Ludovic Orban. FOTO Mediafax
Premierul Ludovic Orban. FOTO Mediafax

Premierul Ludovic Orban l-a contrazis pe ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, în ceea ce priveşte măsurile de relaxare după perioada de 15 mai. Şeful Guvernului a ţinut să precizeze că nu a fost luată nicio decizie privind acestea, în timp ce ministrul a vorbit public, de miercuri seară, ce este permis şi ce nu.

„Eu comunic deciziile atunci când vor fi luate. Suntem într-o analiză. Ceea ce a comunicat preşedintele este sigur. Dacă vor apărea şi alte motive teminice de părăsire a localităţii ele vor fi inclusive. Când vom lua o decizie vă vom anunţa. Eu nu comentez ce spun colegii mei, eu aduc la cunoştiinţa oamenilor decizii”, a declarat premierul Ludovic Orban. 

Pe de altă parte, Marcel Vela declara miercuri seara, într-o postare pe Facebook în care răspundea la întrebările cetăţenilor, că din 15 mai vor putea merge „unde doresc”, cu respectarea măsurilor de distanţare socială.

„Am decis următorul lucru: puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea, fără a ţine cont de limita de municipiu sau limita de judeţ. Aşadar nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limite în aceste zone metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorial-administrativă în cadrul căreia să vă puteţi deplasa sau să nu vă puteţi deplasa”, a răspuns Marcel Vela.

Ministrul a mai precizat că trebuie „să păstraţi distanţa socială, să aveţi materiale de protecţie şi să îndepliniţi toate condiţiile care ţin de igiena personală: să vă spălaţi des pe mâini şi să faceţi tot ce aţi făcut până acuma, pentru a opri răspândirea noului coronavirus”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite